Grand Prix toernooi in Sint Pancras

Schaakjeugd Kijk Uit succesvol

Zondag 8 januari 2012 - Afgelopen zondag gingen we met een zestal jeugdspelers naar het Grand Prix schaaktoernooi in Sint Pancras en het verliep als volgt.

In groep 1 speelden twee jeugdclubleden samen. Voor de één liep het toernooi erg goed en voor de ander dramatisch. Barry Broek begon slecht met twee nederlagen, maar in de derde partij toonde hij zijn vechtersmentaliteit en dat leverde hem een remise op. In ronde vier ging hij kansloos ten onder en kreeg het ook niet meer op de rails in de resterende partijen. In de laatste ronde had hij ook nog de pech tegen zijn clubgenoot en toernooiwinnaar Ingmar Visser te moeten spelen. Daar verloor hij na een spannende partij van. Daardoor eindigde Barry op ½ punt en Ingmar op 6½ uit 7. Maar Barry zal zich zeker herpakken op het volgende grand Prix in Castricum!

Barry Broek tegen Sandra Keetman

Robert Spruit speelde in groep 10 en ging goed van start. Hij won partij na partij. Helaas moest hij één verlies punt toelaten, maar met een score van 6 uit 7 mag hij zeker niet ontevreden zijn. Dit was helaas net niet genoeg voor de groepswinst, maar wel voor een mooie tweede plaats. Van harte Robert!

Robert Spruit (2e van links)

Mark Spruit speelde samen met Lars Pijpers in groep 14. Mark had na vier wedstrijden 50%. Lars scoorde eveneens goed. Na de pauze was het nog spannend doordat de hele groep gelijk op ging. Alleen de groepswinnaar liep uit op iedereen. Lars en Mark eindigden samen met nog iemand op een gedeeld tweede plaats. Doordat er naar SB punten werd gekeken, werd Lars tweede en Mark kwam daardoor op een vierde plaats.

Mark Spruit tegen Lars Pijpers (2e bord van onder)

Voor Bram Zwart was het zijn eerste grand Prix toernooi. Hij speelde zeer geconcentreerd en behaalde ook een mooi resultaat: 5½ punt uit 7 wedstrijden! Door deze zeer goede score behaalde hij een tweede plaats, waardoor hij met een mooie beker naar huis mocht gaan.

V.l.n.r. Lars Pijpers, Robert Spruit en Mark Spruit

Al met al een geslaagde dag! Het volgende Grand Prix zal plaatsvinden in Castricum op 4 maart 2012.