Barry Broek doet goede zaken

Jeugdcompetitie ronde 16

Donderdag 12 januari 2012 - Het was afgelopen donderavond de eerste speelronde na de jaarwisseling voor de jeugd. Er stond een aantal leuke partijen op het programma, waaronder de kraker Barry Broek tegen Job Elsendoorn.
Maar eerst de partij van Levi Denneboom tegen Isa Boztoprak. De partij was nog maar net begonnen, en het stond al mat. Levi had zijn tegenstander binnen no-time mat gezet met het bekende "herdersmat". Gijs Mertens speelde tegen Holly Moelee. Gijs won snel een dame en Holly had daarna geen schijn van kans meer. Lars Pijpers speelde een goede partij tegen Michiel van der Valk. Hij pakte het initiatief maar gaf dat gedurende partij weer weg, waardoor Michiel langszij kon komen en het volle punt kon pakken.
De kraker van de avond, Barry Broek tegen Job Elsendoorn, viel tegen. Doordat Barry snel in een betere stelling kwam en daar ook van profiteerde. In het eindspel stond hij een dame tegen een toren voor, en dat kon Job niet meer goed maken. Hierdoor verstevigt Barry Broek zijn koppositie.
Jens Elsendoorn won een stuk door een fout van zijn tegenstandster Abigoul Busman. Daarna kon hij zijn partij gemakkelijk uitspelen en het volle punt bijschrijven. Isra Boztoprak speelde met wit tegen Lorenzo Harmsen. Beiden gingen gelijk op maar toen het eindspel aanbrak maakte Lorenzo een blunder waardoor Isra een toren voor kwam te staan. Uiteindelijk zette Isra hem knap mat.
Robert Spruit die zeer sterk bezig is, speelde tegen Jeroen van der Valk die slecht uit de opening kwam. Robert maakte hier optimaal gebruik van. Door goed gebruik te maken van de open lijnen won hij de partij. De langste partij van de avond ging tussen Bram Zwart en Mark Spruit. Bram en Mark maakten er een heuse marathon partij van. Uiteindelijk moest er een klok aan te pas komen om de partij te beslissen. Bram stond het nodige materiaal voor maar dat mocht niet helpen om het eindspel te winnen, waarna het remise werd.

Ingmar Visser