Job Elsendoorn nadert koppositie

Jeugdcompetitie ronde 19

Donderdag 2 februari 2012 - In het altijd warme Jan Ligthart gebouw werd deze koude donderdag de jeugdcompetitie afgewerkt. De eerste partij die was afgelopen was de partij tussen Robert Spruit en Job Elsendoorn. Iedereen had een kraker verwacht tussen de nummers twee en drie van de ranglijst, maar het werd een snelle overwinning voor Job. De h-lijn kwam open te liggen en Job profiteerde hier optimaal van door een dame en toren erop te stationeren. Robert kon geen mat meer voorkomen en verloor hierdoor zijn partij.


Job Elsendoorn

Quinten Otte speelde tegen Mark Spruit. Quinten opende agressief door zijn dame al heel vroeg te gebruiken. Hierdoor kwam Mark ook al snel met een reactie: remise? Maar doordat geen van beiden materiaal kon winnen en alles werd afgeruild werd het toch nog remise.
Levi Denneboom mocht tegen Bram Zwart die erg goed bezig is de laatste tijd. Bram probeerde tegen de ervaren Levi goed tegenstand te bieden, en dat lukte ook aardig maar hij verloor helaas een stuk. Bram bleef echter vechten om er toch nog iets uit te halen, en in het eindspel kreeg hij zijn verdiende halve punt.
Gijs Mertens had zwart tegen Abigoul Busman. Gijs won al snel een stuk en kwam de rest van de partij niet meer in gevaar.
Jeroen van der Valk en Michiel van der Valk moesten voor het eerst tegen elkaar dit seizoen. Dit was misschien wel de mooiste partij van de avond. Beiden kwamen goed door de opening, en Michiel kreeg een klein voordeel voordat ze het eindspel ingingen. Uiteindelijk had Michiel alleen nog een loper en Jeroen een pion, maar doordat Michiel slim zijn loper voor de pion gaf werd het remise.
Lars Pijpers speelde sterk tegen Isa Bosztoprak en won al gauw een stuk. Daarna won hij nog meer materiaal en kon toen eenvoudig mat zetten.
De laatste partij van de avond ging tussen Vincent Zeeman en Jens Elsendoorn. Beiden gingen gelijk op. Alleen vergat Vincent even zijn toren te dekken, en Jens sloeg meteen toe. Vincent probeerde zijn fout nog te herstellen maar Jens gaf hem daartoe geen kans meer.

Ingmar Visser