Gijs Mertens wint van sterke Jens Elsendoorn

Jeugdcompetitie ronde 22

Donderdag 23 februari 2012 - Gijs Mertens zet een goede reeks neer, hij won maar liefst vier van de vijf partijen. Alleen deze ronde moest hij tegen de sterke Jens Elsendoorn, dus de vraag was of hij zijn goede reeks voort kon zetten? Gijs Speelde aanvallend en Jens kwam onder druk te staan. Jens herpakte zich, maar kon niet voorkomen dat Gijs er met de winst vandoor ging in het eindspel.


Gijs Mertens

Lars Verkade had een snelle partij door zijn tegenstandster binnen een mum van tijd mat te zetten.
Myrón Sprengers boekte een knappe overwinning op Abigoul Busman, hij zette constant druk en Abigoul kon het op een gegeven moment niet meer verdedigen.
Isra Boztoprak kende geen gelukkige avond tegen de nog jonge Heikki Busman. In het begin gaf ze al snel materiaal weg en Heikki ging eenvoudig met een punt huiswaarts.
Een echte kraker was het tussen Holly Moelee en Dante Sprengers, het ging op en neer. In het eindspel konden beiden niet profiteren van elkaars fouten en zo kwam er een mooie remise uit.
Vincent Zeeman die in een kleine vorm crisis verkeert, kon zich niet herpakken tegen Isa Boztroprak. Isa die altijd rustig de tijd neemt voor zijn partij en het goed opbouwde had geen kind aan Vincent die uit vorm is. Hij zette met dame en toren mat in het eindspel.
Lars Pijpers en Jeroen van der Valk spelen om de prijzen in groep twee. Lars kwam goed uit de opening, maar wist daarna niet meer wat hij moest doen. Jeroen wist dat duidelijk wel en ging ervandoor met het punt. Hierdoor verstevigt hij zijn tweede positie in groep twee

Dan zijn we aangekomen bij de top van het klassement, waar de bovenste drie nog volop strijden voor het kampioenschap. De rest heeft een achterstand maar zijn nog niet kansloos voor het kampioenschap.
Barry Broek was de grote afwezige van de avond, en daardoor konden Job Elsendoorn en Robert Spruit inlopen op Barry die aan kopstaat, maar ze moesten wel eerst hun partijen winnen. Robert Spruit speelde tegen Michiel van der Valk een sterke partij. Robert speelt al heel sterk voor zijn leeftijd. Dat liet hij maar weer zien door zijn partij goed op te bouwen, en geen kans te geven aan Michiel: 1-0.
Job Elsendoorn moest tegen Lars Boesmans winnen om bij te blijven bij de top. Lars kwam redelijk uit de opening, maar door een truc van Job kwam Lars heel slecht te staan. Dit kon hij niet meer goed maken en gaf op.
De laatste partij van de avond ging tussen Armando Noordzij en Mark Spruit. Beiden staan iets achter op de top drie, en wilden natuurlijk die achterstand verkleinen. Armando en Mark gingen in het begin gelijk op, in het middenspel won Armando een pion, en met zijn ervaring gaf hij dit niet meer weg: 1-0. Hierdoor is de spanning weer helemaal terug in de competitie en dat belooft nog wat voor de resterende duels.

Ingmar Visser