Een rustige jeugdavond bij schaakclub Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 23

Donderdag 1 maart 2012 - Ondanks de voorjaarsvakantie waren er toch nog achttien jeugdschakertjes aanwezig op de jeugdavond. Er was zelfs iemand helemaal uit Nieuw-Vennep gekomen, Joat. Joat speelde tegen Myrón Sprengers. Beiden waren goed uit de opening gekomen maar Joat die veel talent heeft, kon het eenvoudig in het eindspel winnen.
Jeroen van der Valk had wit tegen Isa Boztoprak. Jeroen zette heel veel druk op Isa en moest op een gegeven moment een stuk geven om te voorkomen dat hij mat ging. Een aantal zetten later ging het alsnog mat.
Mark Spruit speelde Russisch tegen Michiel van der Valk en het leek redelijk gelijk op te gaan, maar opeens was de partij over omdat Mark mat zette.


Mark Spruit

Armando Noordzij kwam er niet aan te pas tegen Job Elsendoorn. Job won al snel een pion en won daarna nog extra materiaal en kon rustig op zoek naar mat.
De topper van de avond was de partij van Robert Spruit tegen Barry Broek. Barry die na een aantal weken weer terug is omdat hij afwezig was vanwege externe partijen had geen moeite met Robert Spruit, hetgeen in voorgaande duels wel eens anders was. Barry won snel een paard en daarna plaatste hij ook nog een aftrekaanval waardoor hij een toren won en Robert direct kon opgeven. Hierdoor loopt Barry in het klassement uit op de rest.
Jens Elsendoorn en Lars Pijpers speelden beiden zeer solide. Het leek een remise te worden door zetherhaling. Maar Lars had daar duidelijk geen zin in en ging forceren, wat de nodige risico's met zich meebracht. In het eindspel pakte het forceren voor Lars goed uit, en ging hij er met de winst vandoor.
Dante Sprengers kwam twee stukken voor te staan tegen Lars Verkade. Maar dit bleek niet genoeg want door terug te knokken won Lars alsnog de partij.
Heikki Busman die pas zes jaar oud is speelde tegen Holly Moelee. Holly won in het middenspel een stuk en nog een aantal pionnen dat genoeg was voor de winst.

Ingmar Visser