Roan Velzel wint knap van Giverny Otte

Jeugdcompetitie ronde 25

Donderdag 15 maart 2012 - Het was weer een avond om niet snel te vergeten, met hier en daar een dame die instond en niet geslagen werd. Maar waar het natuurlijk echt omgaat, zijn de mooie offers en koningsaanvallen die werden gedaan.
Roan Velzel die bijna twee maanden schaakt speelde een goede partij tegen Giverny Otte waarin hij het overwicht had en Giverny geen kans gunde. Hij won een stuk en bouwde zijn voorsprong uit, waardoor Giverny de handdoek in de ring gooide.
Levi Dennenboom die na een aantal weken weer terug was op de club had geen enkele moeite met Gijs Mertens, won eenvoudig materiaal en besliste al snel het duel.
Holly Moelee leek op de overwinning af te stevenen maar Myrón stak daar een stokje voor. Holly die veel materiaal voor stond kon het niet af maken, en daar maakte Myrón slim gebruik van door een remiseaanbod.
Michiel van der Valk die een zwaar programma de afgelopen week heeft gehad, wilde zich graag herstellen en dat deed hij dan ook op een grandioze manier tegen Jens Elsendoorn. Michiel zette vroeg druk en viel goed aan, Jens probeerde nog te verdedigen maar moest het hoofd buigen.
Lars Verkade die goed uit de startblokken kwam tegen Vincent Zeeman kon de overwinning eigenlijk niet meer ontgaan, maar doordat hij een grove fout maakte werd het toch nog remise.
Isra Boztoprak had een ongelukkig avond doordat ze snel haar dame verloor tegen Dante Sprengers. Hierdoor had Dante geen moeite meer om het punt binnen te slepen.
Barry Broek die graag weer zijn koppositie wil heroveren, had een ideale avond doordat zijn concurrenten tegen elkaar moesten. Maar hij moest natuurlijk wel eerst winnen van Jeroen van der Valk. Jeroen kreeg een koningsaanval tegen zich en liet zich volledig overlopen, waardoor Barry op dat moment virtueel eerste stond.
Het was afwachten wat zijn concurrenten Job Elsendoorn en Robert Spruit deden. Ze kwamen beiden goed uit de opening, maar Robert was de scherpste in het duel en won een stuk. De beslissing leek gevallen te zijn maar Job knokte nog. Dat mocht niet meer baten, waardoor Barry zijn koppositie terug heeft.
Armando Noordzij wil graag aansluiting houden tot de top drie. En dat liet hij ook blijken tegen Bram Zwart door vol op de aanval te spelen en snel een stuk te winnen. Hierdoor viel het geloof weg bij Bram en kon Armando makkelijk het punt pakken.
De laatste partij van de avond ging tussen Isa Boztoprak en Lars Pijpers. Lars staat bekend om zijn lange partijen met meestal goed resultaat. Isa was van te voren dus al gewaarschuwd en liet dat ook in de partij zien door heel nauwkeurig te spelen. In het eindspel vergaloppeerde Isa zich en Lars was er als de kippen bij. Waardoor Lars er weer met het punt vandoor ging.

Ingmar Visser