Welke Lars Wint?

Jeugdcompetitie ronde 27

Donderdag 29 maart 2012 - Op schaakclub Kijk Uit spelen drie jongens die Lars heten en vanavond speelden twee van hen tegen elkaar. Lars Pijpers speelde tegen Lars Verkade en aangezien beiden ook nog op dezelfde school zitten, beloofde het een spannend duel te worden. Lars P. opende voorzichtig, maar Lars V. kwam er meteen aanvallend uit. Lars P. profiteerde hier optimaal van door de dame op te gaan jagen, en kon hierdoor zijn stukken sneller ontwikkelen dan die van Lars Verkade. Lars P. had hierdoor een groot voordeel en dat betaalde zich ook uit. Lars P. kwam een stuk voor te staan en kon de partij uitschuiven.


Lars Pijpers

Roan Velzel speelde met zwart tegen Lorenzo Harmsen. Roan die aan een opmars bezig is in groep drie, speelde vanavond ook weer goed tegen Lorenzo Harmsen. Na een goede opening en materiaal winst won Roan eenvoudig.
Jens Elsendoorn leek er goed uit te komen tegen Isa Boztoprak, maar Isa liet zich niet zo makkelijk opzij zetten. Dat was in het middenspel ook goed te zien, want Isa nam de touwtjes in handen en zette de partij naar zijn hand door pionnen te snoepen: 0-1.
Mark Spruit verloor vorige week nog van zijn broer en moest deze week weer tegen een topper: Job Elsendoorn. Job dacht met aanvallend spel zijn tegenstander te imponeren, maar die raakte daar niet van de wijs. Mark zocht gaatjes in de verdediging van Job en vond die ook. Doordat Job nog veel stukken in de aanval had kon Mark door middel van een paar schaakjes uiteindelijk mat zetten en deelde hiermee een gevoelige tik uit. Misschien nog een titelkandidaat erbij?
Robert Spruit die vorige week zag hoe Armando Noordzij het Barry Broek moeilijk maakte, gaf vanavond geen kans aan Armando: 1-0.
Barry Broek schaakte tegen Quinten Otte en kon al snel de dame winnen van Quinten, maar deed dit niet??? Daarna maakte Barry het wel af door Quintens koning midden op het bord mat te zetten.
Jeroen van der Valk had het moeilijk tegen Levi Denneboom. Levi die al snel druk zette en een koningsaanval probeerde te creëren, had moeite met de sterk verdedigende Jeroen. Uiteindelijk won de aanhouder Levi, want zijn koningsaanval sloeg door en kon zo zijn tweede plaats in groep twee versterken.
Bram Zwart en Gijs Mertens zijn beiden in vorm en het was dus spannend wie het duel zou gaan winnen. Bram won na een zet of tien een stuk van Gijs en kon hierna eenvoudig de beslissing brengen.
Dante Sprenger en Holly Moelee konden beiden geen doorgang creëren in de stelling en besloten na een leuke partij er remise van te maken.
Abigail Busman kwam niet goed uit de opening en Myrón Sprenger profiteerde hier optimaal van. Hij won twee stukken en kon het punt eenvoudig bijschrijven.
Heikki Busman speelde tegen Isra Boztoprak. Na een aantal zettenherhalingen en ook een paar fouten maakte Heikki de beslissende fout waardoor Isra won.
Vincent Zeeman speelde tegen het broertje van Levi Denneboom: Rens. Vincent had veel moeite met Rens maar kon uiteindelijk winnen.
Giverny Otte speelde tegen Sofie die ook voor de eerste keer kwam kijken. Na een zeer leuke partij, wat Sofie zelf ook vond, kwam Giverny uiteindelijk als winnares uit de bus.

Ingmar Visser