Robert Spruit neemt koppositie over

Jeugdcompetitie ronde 28

Donderdag 12 april 2012 - Deze week was het weer tijd voor de interne competitie, en daar wordt nog volop gestreden voor het kampioenschap.
Robert Spruit, nummer twee op de ranglijst, speelde tegen de koploper Barry Broek. Een hele mooie partij zou je zeggen, en dat werd het ook. Echt alles zat in de partij, van blunders tot schitterende combinaties. Barry die er in het begin meteen bovenop zat speelde goed samen met zijn pionnen en paard, en gaf op c2 schaak. Robert verkleurde want dat betekende dame verlies. De partij leek gespeeld te zijn, maar Barry blunderde zijn dame weer weg waardoor de partij weer in evenwicht kwam. Barry wilde snel naar het eindspel toe want dacht dat daar zijn kansen lagen, maar liet zich volledig verrassen door de twee sterke lopers van Robert. Hij kon niet voorkomen dat Robert met zijn vrijpion ging promoveren, de tweede promotie van Robert was meteen goed voor mat. Door deze winst neemt Robert de koppositie over!
Isa Boztoprak die de top drie van groep twee probeert te naderen deed goede zaken tegen Vincent Zeeman door binnen no-time te winnen met een naar eigen zeggen ‘’vertraagd herdersmatje’’.
Bram Zwart moest ook winnen om in groep drie mee te blijven doen om de prijzen en dat deed hij dan ook tegen Jeroen van der Valk. Nadat Bram veel materiaal in het middenspel won, kon hij het in het eindspel uitschuiven.


Bram Zwart

Jens Elsendoorn had geen kind aan Lars Verkade en was na twintig zetten klaar.
Abigail Busman en Isra Boztoprak spiegelden steeds hun zetten, en het resultaat was tot ieders verrassing een remise.
Gijs Mertens die al heel goed speelt in het eerste half jaar bij de jeugd, had het zwaar tegen Michiel van der Valk. Michiel won al snel een stuk Gijs probeerde zich nog terug te knokken maar dat lukte niet 0-1.
Levi Dennenboom en Lars Pijpers speelden beiden zeer agressief met hun paarden, en het leek erop dat het voor één van hen fout zou gaan. Dat gebeurde ook want Levi won een kwaliteit van Lars en had hierna geen moeite meer om de partij uit te schuiven.
Lorenzo Harmsen speelde zijn pionnen tegen Holly Moelee iets te ver naar voren waardoor hij heel erg onder druk kwam te staan. Na goed nadenken kon Lorenzo het herstellen, maar kwam niet meer verder dan een remise.
Myrón Sprengers kwam snel onder druk te staan tegen Roan Velzel. Myrón kwam hier niet goed uit en verloor materiaal. In het eindspel wilde Roan mat zetten, maar dit lukte niet en het werd pat.
Winsthon de Wilde, een nieuw lid, moest tegen Dante Sprengers. Dante bouwde rustig op zodat ook Winsthon rustig kon kijken wat hij kon gaan doen. Dante begon na de opening agressiever te spelen, en Winsthon had moeite om zich hier tegen te verdedigen. Uiteindelijk bezweek hij onder de druk, maar had zeer goed gespeeld voor de eerste keer!

Ingmar Visser