Jeroen van der Valk doorbreekt negatieve reeks

Jeugdcompetitie ronde 30

Donderdag 26 april 2012 - Al vier weken achtereen heeft Jeroen van der Valk niet weten te winnen, waardoor hij zijn top tien klassering is kwijt geraakt. Maar Jeroen liet zich daardoor niet van de wijs brengen, en dat was te zien tegen Lars Pijpers. Jeroen speelde zoals altijd zijn aanvallende spel en Lars kwam onder een enorme druk te staan. Na materiaal winst kon de winst Jeroen niet meer ontgaan en zette Lars mat. Door deze winst keerde hij weer terug in de top tien en staat nummer drie in groep twee.
Zijn broer Michiel van der Valk deed het zeker niet minder door snel te winnen van Jens Elsendoorn met een matje.
Holly Moelee won ook knap van Winsthon de Wilde door een penning, waardoor ze genoeg materiaal voor kwam te staan voor de overwinning.
Abigail Busman leek goed uit de opening te komen tegen Isra Boztoprak maar trapte in een dubbele aanval waardoor ze een loper verloor. Daardoor kon ze niet meer voorkomen dat Isra er met de overwinning vandoor ging.
Bas von Scheven die zijn tweede partij speelde liet Dante Sprengers alle hoeken van het schaakbord zien en liet door een mooie zege het punt bijschrijven.


Jeroen van der Valk

De verwachtingen van de partij tussen Vincent Zeeman en Giverny Otte waren hooggespannen. Alleen dat was niet terecht, normaliter is het altijd een leuke partij maar Giverny had duidelijk haar avond niet. Na vijftien zetten was de partij alweer over en kon Vincent tevreden huiswaarts keren.
Isa Boztoprak was een maatje te groot voor Roan Velzel. Roan die goed schaakt kon niet op tegen het geweld van Isa en moest het punt afstaan.
Myrón Sprengers wist niet het initiatief te pakken tegen Jesper Velzel en gaf Jesper te veel ruimte op het bord. Hierdoor kwam hij beter te staan en wist daar ook het gewenste resultaat mee te behalen.
Lukas Borghadt en Peter Plas, beiden nieuw op de vereniging, speelden tegen elkaar. Lukas die zijn stelling goed opbouwde en weinig fouten maakte, kon niet winnen van Peter die iets beter speelde 0-1.
Bram Zwart die een geweldig seizoen doormaakt, won na een fraaie partij tegen Quinten Otte en verstevigde hierdoor zijn tweede plaats in groep drie.
Barry Broek die tweede staat, maakte geen fout tegen Mark Spruit en houdt zo kansen op de titel.
Robert Spruit (eerste) en Job Elsendoorn (derde) speelden tegen elkaar. Robert die flinke druk uitoefende op de stelling van Job dwong Job tot het geven van zijn toren om mat te voorkomen. Hierdoor was de partij ook over en kon Robert zijn koppositie verstevigen.

Ingmar Visser