Dick Wijker wint voor de derde maal de jeugdcompetitie bij Kijk Uit

Dick Wijker is er opnieuw in geslaagd om kampioen bij de jeugd te worden. Hij deed dat op een zeer gedegen manier met maar liefst een puntenpercentage van 82%. Dick die het laatste half jaar de senioren is gaan versterken, had in de eerste helft van de competitie nog concurrentie van Siebren Frolich. Maar een rondje of tien voor het einde moest Siebren het hoofd buigen. Siebren daalde af in een zogenaamd schaakdal, en stapelde nederlaag op nederlaag. Zo zag Dick zijn enige concurrent afhaken.

Een unieke eindsprint werd nog ingezet door Ingmar Visser, die zelfs Siebren op de eindranglijst voorbij stevende, en zelfs meer punten bij elkaar sprokkelde in de tweede helft van de competitie dan Dick. Helaas voor Ingmar had hij in de eerste helft van de competitie te veel punten laten liggen. Zodat Dick al een maand van te voren wist dat hij het dit jaar ook zou halen.

Opvallend is ook de goede klassering van Kai Swier die net als vorig seizoen ook nu in de prijzen valt. Een prima klassering had ook Sean Peters die gaandeweg de competitie steeds beter ging spelen. Beste nieuwkomer was Jasper Weber die een keurige vijfde plek behaalde.

Daarachter komt een groepje schakers die volgend jaar zeker een aanval op de top kunnen gaan doen: Iwan Cordia, Mirjam Visser, Rick Mussche en Marcel Geschiere zijn geduchte tegenstanders die je het leven op het schaakbord behoorlijk zuur kunnen maken. Deze drie heren en dame schaken met uitzondering van Rick dan ook al een aantal jaartjes.

Wim Dijkman, Denny en Nigel Verweij, Wouter Dekker, Erwin Hendriks, Julian Lastdrager, Leon van Zijl, DaniŽl Otter en Thomas Otte, van deze heren zullen komend seizoen er zeker enkele doorbreken naar de top, als ze maar regelmatig het stappenplan bestuderen en hun partijtjes blijven spelen.
Dus als de voortekenen niet bedriegen, kan het wel eens zo zijn dat de strijd om het kampioenschap volgend jaar spannender wordt dan ooit; Dick is dus gewaarschuwd.

Ook wil ik alle spelers nog een compliment geven voor hun strijdlust en sportiviteit. De emoties liepen wel eens hoog op, maar dat hoort erbij. Het bleef echter altijd sportief. Zodat het een uitermate boeiende competitie was.
Verder bedank ik hierbij Jan Geus "De stap 3 man", Patrick de Koning "De geduldman" en Maarten Gouda "De nakijkman".

Het plan is om op donderdag 2 september te starten met het nieuwe seizoen. Tevens is er dan de prijsuitreiking. Tot dan en een ieder een prettige vakantie.

Andries Visser