Jeugdcompetitie Kijk Uit van start

Jeugdcompetitie ronde 1

In de eerste ronde bij de jeugd is er bijzonder fel gestreden, Het beste bewijs daarvan is dat de nummers 2, 3 en 4 van vorig jaar verloren.

Traditiegetrouw speelden de nummers 1 en 2 van vorig seizoen tegen elkaar, resp. Dick Wijker en Ingmar Visser. In een boeiende Spaanse partij leek Ingmar de punten binnen te halen. Ingmar zag echter de juiste voortzetting niet, daarna ging het bergafwaarts met Ingmar. Hij verspeelde een pion en met een pion meer speelde Dick het bekwaam uit.
Bronzen plak winnaar Siebren Frolich moest het opnemen tegen Nina Schumacher. Een afgrijselijke fout van Siebren kostte hem de dame. Siebren vocht nog wat door maar dat was tegen beter weten in. Nina gaf Siebren geen enkele kans meer.
Ook de altijd op de aanval spelende Kai Swier moest het ontgelden tegen zijn vriend Sean Peters. Kai dacht Sean vast te zetten, maar dat werkte in zijn nadeel. Sean werkte zich onder de druk uit en Kai moest opgeven.
Mirjam Visser, net als Kai een aanvalskunstenaar, nam het op tegen Jasper Weber. Allerlei stukken werden geofferd om maar zo snel mogelijk bij de vijandelijke koning te komen. Mirjam had hiervoor 3 dames nodig, maar in tegenstelling tot Kai won Mirjam.
Een bijzondere uitslag haalde de pas 7 jaar oude Nigel Verweij. Julian Lastdrager leek het slachtoffer te worden, maar helaas voor Nigel, die met een dame en toren meer Julian pardoes pat zette.
De beide Thomassen speelde een merkwaardig spelletje waarbij Thomas Otte met zijn paarden Thomas Pruiksma dol probeerde te draaien. Na meer dan een half uur vol met curieuze zetten van Thomas Otte en even opmerkelijke zetten van Thomas Pruiksma vond Thomas Otte de winnende zet.
Rick Mussche zorgde voor een verassing door de ervaren Iwan Cordia te verslaan. Verder haalde Marcel Geschiere een regelmatige overwinning op Wouter Dekker.
Debutant Zev Joosten deed het prima; tegen Chris Pruiksma pakte hij de winst.

Samengevat kan van deze avond gezegd worden dat Dick zijn directe concurrenten van vorig jaar na al op afstand heeft gezet. Maar gezien het spelniveau van de beide dames Nina en Mirjam, moet Dick nog stevig aan de bak en lijkt de jeugdcompetitie alleen maar boeiender te worden.

Jeugdleider Andries Visser