Iwan Cordia ziet een mooie zet

Jeugdcompetitie ronde 6

Zomaar een fragment tijdens de schaakpartij tussen Mirjam Visser en Iwan Cordia. Mirjam met al haar stukken in de aanval, zoekt een goede zet. Iwan zuchtend onder al het aanvalsgeweld zoekt de juiste verdediging. Totdat er bij Iwan een knop in zijn bovenkamer omgaat en Mirjam er op attent maakt dat zijn dame geslagen kan worden, want zijn koning staat gepend door de loper. Het gevolg laat zich raden, enige zetten later kon hij opgeven. Tja, laten we maar zeggen dat Iwan zeer hoffelijk was.


Gentleman Iwan Cordia

Erwin Hendriks had geen last van hoffelijkheid. In zijn partij tegen Vera Wu maakte hij geen enkele fout. Gedecideerd vorderde hij alle stukken van Vera in. En Vera kwam er dan ook niet aan te pas.
Een strijd om de bovenste plaatsen werd geleverd tussen Dick Wijker en Siebren Frolich. Lange tijd ging het gelijk op tot het zogenaamde Siebren syndroom weer naar voren kwam. Pardoes leverde hij zijn dame in en daarmee ook de partij. Rest mij nog te zeggen dat de clubleiding naarstig op zoek is naar een oplossing voor dit syndroom, ook al om besmetting te voorkomen.
Voor een grote verrassing zorgde Marcel Geschiere door op een gedegen manier Nina Schumacher te verslaan. Marcel, dit keer goed geconcentreerd, kwam enkele pionnen voor en sloeg de aanval van Nina af. Marcel liet een pion promoveren en met een dame meer was het voor Marcel een koud kunstje.
Tussen Ingmar Visser en Wouter Dekker was het niveauverschil veel te groot evenals bij de partij Sean Peters en Chris Pruiksma. Sean en Ingmar behaalden eenvoudig de winst.
Zev Joosten en Koen Christiaan, beiden nieuw dit seizoen, doen weinig voor elkaar onder. Toch was het Koen Christiaan die won.
De partij tussen Kai Swier en Wim Dijkman leek beslist te worden in het voordeel van Wim. Wim behield ook steeds materiele voorsprong en in het eindspel stond hij dan ook toren koning tegen koning. Wim die toch wel in tijdnood was, wist niet meer hoe hij dit moest winnen en bood remise aan.
De familie Verweij had een prima avond. Eerst won Denny van nieuwkomer Tim Boudesteijn en won Nigel in een rommelige partij van Thomas Pruiksma.
Rest nog de partij tussen Jasper Weber en Rick Mussche. Hier trok Jasper aan het langste eind, zodat Rick nu toch echt een inhaalrace moet beginnen. Om het seizoen nog wat kleur te geven.
De jeugdcompetitie heeft zijn vertrouwde leider Dick Wijker na 6 rondes weer aan kop, op de voet gevolgd door Mirjam Visser (met wat steun van Iwan) en in de achtervolging zijn Erwin Hendriks, Ingmar Visser, Nina Schumacher en Marcel Geschiere. Dus spannend blijft het.

Andries Visser