Opnieuw winst voor Ingmar Visser

Jeugdcompetitie ronde 9

Zes partijen al heeft Ingmar op rij gewonnen; dit keer was Marcel Geschiere het slachtoffer. In de partij tegen Marcel schoof Ingmar zijn tegenstander langzaam van het bord af. Marcel moest daarbij de kwaliteit inleveren en toen de druk nog groter werd, moest Marcel's dame er aan geloven. Ingmar die aan het begin van dit jaar doorbrak, begint steeds gevarieerder aanvalspel te laten zien. Let ook op zijn verdediging zodat hij bijzonder moeilijk te verslaan is.


Ingmar Visser: 6 partijen op rij gewonnen

Een andere speler die volop in ontwikkeling is, is Erwin Hendriks. Evenals Ingmar probeert Erwin ook nieuwe wegen te bewandelen in de opening, zoekt naar een combinatie en houdt zijn verdediging gesloten. Erwin speelde tegen Nina Schumacher. Al heel snel vond Erwin een combinatie waar hij het paard van Nina verschalkte. Erwin hield daarna voldoende druk op de ketel om Nina geen kansen meer te geven. Na de wat ongelukkige remise van vorige week nu een klinkend resultaat voor Erwin.
Siebren Frolich, vorige week nog goed weggekomen tegen Erwin, kwam er niet aan te pas tegen Mirjam Visser. Geconcentreerd begon Mirjam aan de partij. Als toeschouwer weet je dan, dat het met Mirjam dan wel goed komt. Siebren leverde dan ook zo'n beetje alles in, zodat Mirjam de buit binnen kon halen.
Rick Mussche die bezig is met een inhaalrace moest spelen tegen Julian Lastdrager. Rick gespecialiseerd in het mat zetten van zijn tegenstander in de opening kon zijn specialisatie eindelijk weer eens in praktijk omzetten. Winst dus voor Rick.
Voor Wouter Dekker was Sean Peters een maatje te groot. Wouter die verdedigen waarschijnlijk niet in zijn woordenboek heeft staan, komt daardoor in de knel tegen sterke tegenstanders. Sean maakte er dankbaar gebruik van.
Iwan Cordia was te sterk voor zijn vriend Koen Christiaan. Ook de zus van Iwan, Melissa was vanavond van de partij. Melissa moest het opnemen tegen Thomas Pruiksma. Melissa zette Thomas op een heel artistieke manier mat. Voor de "kenners", Thomas koning stond op d8, en pionnen had hij op c7 en e7. Melissa had haar dame op d3, haar loper op d7, daarna bracht ze haar paard naar f7 met mat.

Gedeelte van de stand na Pf7 mat in de partij
tussen Melissa Cordia en Thomas Pruiksma

De andere 2 partijen tussen Vera Wu en Kai Swier en tussen Zev Joosten en Jasper Weber waren voor de zwartspelers een succes. Voor Jasper en Kai zeer welkome overwinningen, want beide heren staan op de ranglijst beneden hun stand.

Andries Visser