Het verlies van de dame

Jeugdcompetitie ronde 11

In de elfde ronde van de jeugdcompetitie zijn er diverse partijen verloren, door een vroegtijdig verlies van de dame.
Allereerst de partij tussen Iwan Cordia tegen Wim Dijkman. Iwan gaf al in een vroeg stadium van de partij zijn dame cadeau. Niet echt uit het veld geslagen speelde Iwan verder en het leek er op dat hij zich warempel nog terug in de partij knokte door middel van een opgerukte vrijpion. Wim verdedigde het echter bekwaam en boekte een uitstekende overwinning waardoor hij nu op de vierde plaats van de ranglijst staat.
De grootste stunt leverde Erwin Hendriks door Ingmar Visser te verslaan (Ingmar had 7 partijen op rij gewonnen). Erwin met een mooie koningsaanval, liet Ingmar voor onmogelijke keuzes en al in een vroeg stadium van de partij kon Ingmar opgeven. Ingmar ging daarna naar zijn zus Mirjam die tegen Kai Swier speelde. Mirjam informeerde even bij Ingmar hoe hij had gespeeld. En of het nu invloed heeft gehad of niet, ook Mirjam gaf daarna in een gelijkstaande stelling haar dame weg. Daarna had Kai geen enkele moeite meer om de partij in zijn voordeel te beslissen. Een zeer welkome overwinning voor Kai.
Julian Lastdrager vond dat hij niet kon achterblijven met het uitdelen van dames en ook hij gaf na enkele zetten zijn dame cadeau aan Siebren Frolich die daarna de partij bekwaam uitspeelde.
Ook bij de partij Chris Pruiksma tegen Thomas Otte werd er een dame in de aanbieding gedaan, in dit geval door Thomas. Chris, bezig met zijn eerste seizoen, bleef koel en boekte een knappe overwinning op Thomas.
De partij tussen Marcel Geschiere en Jasper Weber kenmerkte zich door het feit dat Jasper zijn dag niet had en allerlei stukken weggaf. Dus een eenvoudige overwinning voor Marcel die dit seizoen meedoet voor de bovenste plaatsen.


Marcel Geschiere vecht mee in de kop van de ranglijst

De bovenste plek wordt nog steeds bezet door Dick Wijker, die dit keer Rick Mussche geen kans gaf. Dus een goede dag voor Dick die ook de concurrentie punten zag morsen.
Nina Schumacher behaalde een knappe overwinning op Sean Peters. Lange tijd ging het gelijk op maar een venijnige aanval waarbij Sean materiaal moest inleveren werd hem uiteindelijk te veel.
Wouter Dekker boekte een knappe overwinning op Koen Christiaan. Wouter mocht vol in de aanval gaan en dan is hij op zijn best.
Zev Joosten boekte een overwinning op Nigel Verweij. Nigel kwam steeds meer materiaal achter. Tot er een moment kwam dat Nigel het wel welletjes vond, en de partij opgaf.
Melissa Cordia won door Denny Verweij geheel in te sluiten om hem zo te overrompelen.
De partij tussen Thomas Pruiksma en Tim Boudesteijn werd gewonnen door Thomas.
Volgende week 11 november is er geen jeugdschaak in verband met Sint Maarten.

Andries Visser