Twee opmerkelijke remises

Jeugdcompetitie ronde 19

Dat een remise soms in de schaaksport een heel mooi resultaat is, werd afgelopen donderdag duidelijk. Allereerst Gizem Erdogan die in haar vijfde partij voor de competitie haar eerste halve punt scoorde. Zij speelde tegen Tim Boudesteijn en trok meteen fel van leer; allerlei stukken van Tim moesten het veld ruimen. Met een enorme materiele voorsprong begon Gizem Tim schaak te zetten. Dit herhaalde ze tot driemaal in dezelfde stelling, dus remise. Gizem had er geen enkel probleem mee dat ze de winst had laten liggen. De eerste punten waren behaald en de blijdschap was er niet minder om.


Gizem Erdogan haalde haar eerste punten van het seizoen binnen

De partij tussen Kai Swier en Ingmar Visser eindigde ook in remise. Voor Kai hopelijk het bewijs dat hij op de weg terug is en voor Ingmar kostbaar puntverlies in de race om het kampioenschap. Kai was er tegen Ingmar eens goed voor gaan zitten en na een moeilijk eindspel met beiden twee paarden en een toren, kon Ingmar ondanks een pion meer het verschil niet maken. Na het afruilen van de torens werd het mat zetten een onmogelijkheid en beide spelers kwamen remise overeen. Een boeiende partij van beide heren die alle tijd gebruikten en lieten zien dat ze beiden tot de grote talenten van Kijk Uit behoren.
Dick Wijker tegen Iwan Cordia werd heel snel beslist. Dick, de laatste weken in grote vorm, overviel Iwan met een geweldige aanval. Wat Iwan ook probeerde, het mocht niet baten. De aanval sloeg door en veranderde Iwan's stelling in een bouwval. Opnieuw winst voor Dick die dit seizoen wel heel weinig punten laat liggen.
Marcel Geschiere won vrij gemakkelijk van Wim Dijkman. Al in het begin van de partij openende Marcel de aanval. Wim overzag de ernst van al het geweld niet en werd mat gezet.
De dames Mirjam Visser en Nina Schumacher speelden een bijzondere open partij waarin Nina al in de opening een gigantische aanval op Mirjam's koningstelling opende. Er werden dan ook nog weinig kansen aan Mirjam toegedicht, maar de aanval van Nina sloeg niet door. Mirjam nam het initiatief over en promoveerde met een pion zodat Mirjam met twee dames de winst kon halen.
Jasper Weber herstelde zich van de nederlaag die hij vorige week leed. Met twee paarden in de stelling van Mark Scholten richtte hij een complete ravage aan zodat Mark de partij kon opgeven.
Melissa Cordia had weinig kans tegen Sean Peters. De routine van Sean was doorslaggevend.
Siebren Frolich was vanavond goed bij de les. Hij nam Koen Christiaan meteen onder vuur en veroverde groot materiaal. Koen kon niet anders dan toezien hoe Siebren op een goede manier de winst pakte.
Rick Mussche liet Zev Joosten kansloos. Rick, geconcentreerd bezig, gaf Zev geen enkele kans. Een goede overwinning van Rick die hierdoor de weg omhoog lijkt te hebben gevonden.
Debutant Juriaan Toning ging onderuit tegen Thomas Otte. Ondanks fel tegenspel van Juriaan, redde hij het niet tegen Thomas.
Vera Wu won van Thomas Pruiksma. Voor Boy Wu de kans om er een familiefeestje van te maken. Helaas die mogelijkheid ging in rook op; Wouter Dekker versloeg Boy.

Andries Visser