Een rustig avondje met veel cadeautjes

Jeugdcompetitie ronde 26

Ondanks de krokusvakantie en een flink pak sneeuw werd er afgelopen donderdag toch nog geschaakt bij de jeugd van Kijk Uit. Dick Wijker moest het opnemen tegen Mirjam Visser, op papier een topper, respectievelijk de nummers 1 en 3. Maar zoals wel vaker als de verwachtingen wat te hoog gespannen zijn, werd het geen echte partij. Mirjam blunderde al heel snel een stuk weg en even later werd haar koningsstelling opengebroken. Het mat was dan ook niet meer te vermijden. Kai Swier speelde tegen zijn vriend Sean Peters. Ook dit was op voorhand een spannende partij want de sportieve rivaliteit tussen beide heren is groot. Maar helaas voor Sean blunderde hij zijn dame weg en ondanks het feit dat Sean strijdend ten onder wilde gaan, kon Kai de partij rustig in winst omzetten.
De partij tussen Wim Dijkman en Mark Scholten werd beslist doordat Mark te snel wilde zetten en hierdoor zijn dame verloor. De derde partij op rij die vrij eenvoudig in winst werd omgezet, in dit geval winst voor Wim.
Een grote sensatie leek te gaan komen uit de partij tussen Rick Mussche en Ingmar Visser. Rick kwam twee pionnen voor en zijn paard had in de verdediging van Ingmar al dusdanig huisgehouden dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat Rick de winst zou binnenhalen. Jammer genoeg voor Rick begon hij wat onnauwkeurige zetten te produceren en Ingmar zette de partij alsnog naar zijn hand.


Rick Mussche leek voor een sensatie te gaan zorgen

De broer van Rick, Bart Mussche, verging het beter in zijn partij tegen Gizem Erdoğan. De pas zeven jaar oude Bart liet zien dat hij over genoeg talent beschikt. Met 2 torens en een loper nam hij de koning van Gizem onder vuur. Dit deed hij op een zeer knappe manier en voor Gizem was er dan ook geen redden meer aan.
Winst dus voor Bart die daardoor de familie Mussche toch nog een punt bezorgde.

Andries Visser