Veel toppers onderuit bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 32

Afgelopen donderdag viel er een waar slagveld te beleven onder de toppers bij Kijk Uit. De enige die zonder kleerscheuren uit deze ronde kwam was Dick Wijker. De rest ging in een hoog tempo de mist in.
De eerste stunt werd verzorgd door Iwan Cordia. In zijn partij tegen Mirjam Visser strafte hij genadeloos enkele zwakke zetten van Mirjam af. Iwan verkreeg de aanval en overrompelde de koningsstelling van Mirjam en besloot de partij met mat.
Voor een andere sensatie zorgde Jasper Weber, alhoewel in het begin van de partij het er op leek dat hij op een nederlaag zou worden getrakteerd door Nina Schumacher. Nina die de dame van Jasper had gewonnen leek een zorgeloos potje schaak te kunnen spelen. Tot het moment dat Jasper de aanval openende en Nina haar dame moest geven om niet mat te gaan. Die klap kwam zij niet meer te boven en Jasper kon de punten bijschrijven.
Ook Marcel Geschiere had een grote verassing in petto. Tegen Ingmar Visser leek hij kansloos te worden weggespeeld. Ingmar had groot materiaal gewonnen. Echter het tij keerde en Marcel won alles terug plus rente zodat Marcel opnieuw een overwinning kon bijschrijven.
Hierdoor is Marcel wel heel erg dicht bij de kopgroep gekomen en kan hij misschien nog een gooi doen naar de derde plaats.
Dick Wijker ontrok zich aan de malaise onder de toppers door op een gedegen manier van Sean Peters te winnen. Dick won een licht stuk en behield wel het voordeel. Koelbloedig maakte hij de partij uit.
Gizem Erdogan en Tim Boudesteijn speelden een wilde partij, waar Tim alle zeilen moest bijzetten om het schaakmat steeds te ontlopen. Ondanks een materiele voorsprong van Gizem wist zij die niet om te zetten in winst en besloten beide strijders tot remise.
Ruben van de Poel heeft zijn eerste overwinning behaald. Dit ging ten koste van Ercan Efe die ondanks een betere stelling toch niet kon winnen.
Melissa Cordia smaakte weer eens het zoet van de overwinning. Na een wat moeilijke start tegen Thomas Otte kantelde de partij en zette Melissa Thomas mat.


Melissa Cordia zette Thomas Otte mat

Vera Wu speelde een lange partij tegen Chris Pruiksma. Pas toen zo'n beetje alle stukken van het bord waren, ging Chris door zijn tijd en kon Vera ietwat gelukkig een overwinning bijschrijven.
Gregory van den Ende speelde tegen Julian Lastdrager. Julian boekte zijn derde zege op rij. Eenvoudig ging het niet want evenals 2 weken geleden kwam Gregory opnieuw een zet tekort.
Koen Christiaan doet weer mee voor de eerste plaats in groep 2. Tegen Mark Scholten (ook kanshebber)boekte hij een hele snelle winst.
Wim Dijkman viel met dame en toren de tweede rij van Juriaan binnen. Na eerst nog mat gemist te hebben met behulp van het paard zag Wim het in tweede instantie wel. Waarna Wim nog even vermeldde dat hij vanaf deze plaats nog de groeten aan zijn opa en oma wil doen. Zev Joosten en Wouter Dekker speelden remise. Volledig onverwacht want Zev had een gigantische voorsprong, maar hij zette Wouter pat.
Rick Mussche kon het niet bolwerken tegen Kai Swier. Kai die de laatste tijd weer de weg naar boven is ingeslagen, liet een mooie mat combinatie zien met 2 lopers en een dame.

Andries Visser