Zegereeks Julian onderbroken

Jeugdcompetitie ronde 33

In een bizarre partij tussen Julian Lastdrager en Melissa Cordia is er een einde gekomen aan een reeks overwinningen van Julian. Al in een vroeg stadium was Julian te snel met zetten waardoor zijn dame verloren ging; voor Julian het sein om met zijn lopers de koning van Melissa onder vuur te nemen. Hierop raakte Melissa het spoor bijster en in plaats van een loper te slaan besloot ze haar dame te offeren. Daarna leek Julian de beste papieren op de overwinning te hebben maar nu verliet Julian het rechte spoor en verloor twee torens waardoor Melissa eenvoudig de overwinning naar haar toe kon trekken.
Voor een andere stunt zorgde Jasper Weber door Mirjam Visser te verslaan. Jasper die al in een vroeg stadium van de partij een licht stuk voorkwam, verspeelde zijn voorsprong weer en daarop zette Mirjam een koningsaanval op met dame en toren. Mirjam deed dat niet nauwkeurig genoeg en verspeelde haar toren. Dit was teveel gevraagd voor de stelling van Mirjam en Jasper kon de partij naar zich toe trekken.
Rick Mussche en Nina Schumacher hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Totdat Rick een verkeerde paardmanoeuvre uitvoerde en Nina er als de kippen bij was om dat af te straffen. Nina won een pion en haar toren drong de stelling van Rick binnen. Dat dit moeilijk te verdedigen is, bleek ook nu weer. Langzaam moest Rick steeds meer terrein prijs geven en Nina kon daarop de partij in haar voordeel beslissen.
Gregory van den Ende behaalde een knappe overwinning op Chris Pruiksma. Gregory zette met twee torens Chris mat.


Gregory van den Ende zette Chris Pruiksma mat

Ercan Efe en Gizem Erdoğan kwamen tot remise. Weliswaar stond Gizem met koning + paard + loper tegen koning gewonnen maar om dit te winnen moet je een zeer ervaren clubschaker zijn.
Vera Wu en Thomas Otte kwamen eveneens tot remise maar op een geheel andere wijze. Vera had al het materiaal van Thomas gewonnen, maar liet Thomas pat lopen.
Mark Scholten heeft naar alle waarschijnlijkheid het herdersmatje van zijn repertoire geschrapt. In een spannende partij tegen Juriaan Tning beschikte hij over de langste adem en won met een groot materieel overwicht.
Zev Joosten had een prima avond. Allereerst versloeg hij Koen Christiaan en zag de meeste concurrenten voor plaats 1 in groep 2 verliezen. Zev staat nu alleen op kop in groep 2.
Siebren Frolich won van Wouter Dekker op een degelijke manier. Langzaam snoepte hij allerlei materiaal bij Wouter weg, waardoor het niet moeilijk was voor Siebren om de winst te pakken.
Sean Peters en Marcel Geschiere speelden een heel boeiende partij waarbij de kansen nog eens wisselden. Eerst won Marcel een stuk, daarna slopen er allerlei combinatie mogelijkheden in de stelling en Sean won het stuk terug. Daarna werd de stelling nog onoverzichtelijker en Sean was de eerste die het overzicht terug won en daarbij ook de partij.
De partij tussen Iwan Cordia en Ingmar Visser leek al in vroeg stadium beslist te worden door Ingmar. Even leek Iwan nog terug te komen, maar Ingmar behaalde een tweede dame en Iwan gaf op.
Kai Swier speelde tegen Dick Wijker een ongelukkige partij. Na een gelijkopgaand begin van de partij raakte Kai een stuk aan wat hij moest spelen. Dit kostte hem een pion en even later overkwam Kai hetzelfde euvel opnieuw. Dick speelde het met 2 pionnen meer, simpel uit.

Andries Visser