Veel vuurwerk bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 35

In de 35e ronde van de jeugdcompetitie zijn een paar spetterende partijen gespeeld. De meest opzienbarende prestatie was van Siebren Frolich die Mirjam Visser met een perfect uitgevoerde mataanval de punten afhandig maakte. Afgezien van de knappe manier waarop hij dit deed, is het duidelijk dat Siebren in rap tempo uit het schaakdal klautert. Na de opzienbarende remise vorige ronde tegen Dick Wijker is het wel duidelijk dat Siebren weer helemaal terug is. Voor Mirjam geldt het tegenovergestelde, zij moet oppassen niet in het beruchte dal te glijden want de laatste tijd morst zij toch wel wat puntjes.
Marcel Geschiere begint elke week beter te schaken. Nu werd Sean Peters er het slachtoffer van. Het was geen makkelijke partij want ook Sean maakt een duidelijke progressie door. Beide heren hadden door een foute zet een toren verloren, alleen Sean verloor hem op het einde van de partij, waardoor het eindspel niet meer te houden was.
De topper van de dag was tussen Ingmar Visser en Dick Wijker. Dick won in het middenspel door een onoplettendheid van Ingmar een pion en de winst leek te gaan naar Dick. Zeker toen hij de stukken begon af te ruilen. Maar Ingmar liet het er niet bij zitten en won een pion in het eindspel terug. Daarop begon Ingmar in diep gepeins aan een wel heel diepe berekening. De jeugdleiders dachten dat hij een foute zet had gedaan, maar het bleek wonderwel te kloppen en met nog 12 seconden op de klok liep Dick mat.
Iwan Cordia en Nina Schumacher maakten er een remise van, na een herhaling van zetten. Nina weigerde een mindere stelling te accepteren en Iwan koos eieren voor zijn geld.
Vera Wu is de nieuwe pat specialiste. Tegen Ercan Efe had zij zo'n beetje alle stukken van hem geslagen maar kon zij evenals de vorige ronde pat niet ontwijken.


Ercan Efe ontsnapte aan Vera Wu met pat

Ruben van de Poel werd verrast door een herdersmatje van Gregory van den Ende.
Melissa Cordia deed niet hetzelfde wat Vera wel had gedaan. Tegen Gizem Erdogan won zij groot materiaal maar Melissa trapte niet in de patval. Zij deed het zoals het in de boekjes staat beschreven, gewoon matzetten.
Koen Christiaan deed prima zaken hij pakte de eerste plaats in groep 2 door te winnen van Julian Lastdrager. De manier waarop, deed wel wat stof opwaaien. Julian leek de partij eenvoudig in zijn voordeel te beslissen maar door een onduidelijke zet van Koen, waarbij achteraf de vraag was of de zet reglementair was, kantelde de partij en won Koen alsnog.

Andries Visser