Iwan Cordia doet goede zaken

Jeugdcompetitie ronde 40

In een bloedstollende partij tegen Marcel Geschiere heeft Iwan Cordia de overwinning gepakt. Die was dan ook echt nodig om aan het einde van het seizoen eventueel nog in de prijzen te kunnen vallen. Een penning van Iwan besliste in feite de partij, ware het niet dat Iwan in gigantische tijdnood was geraakt. Met nog enkele seconden op de klok miste Iwan het mat en de omstanders vreesden het ergste. Gelukkig voor Iwan en sneu voor Marcel hervond Iwan zichzelf en zette Marcel alsnog mat.
Juriaan Töning speelde een wonderbaarlijke partij tegen Rick Mussche. Juriaan kon op een zeker ogenblik zelfs de dame van Rick bemachtigen. Juriaan vond het niet nodig want hij was op zoek naar een mooi mat. Dat kunst soms sterft in schoonheid ondervond Juriaan, een tussenzetje met schaak werd hem fataal. Tot overmaat van ramp ging hij ook nog eens de verkeerde kant op met zijn koning en mat werd zijn deel.
Dick Wijker had aan een korte combinatie genoeg om Jasper Weber een stuk afhandig te maken en Jasper in het vervolg van de partij geen enkele kans meer te gunnen. Winst voor Dick.
Julian Lastdrager bevestigde zijn groeiende vorm tegen Wim Dijkman. In een geconcentreerde, goed gespeelde partij van beide heren was het Julian die de langste adem had en de partij met mat besloot.
Mirjam Visser was zo vriendelijk haar broer Ingmar te wijzen op een paardvork waardoor zij haar toren moest prijsgeven. Daarna offerde Ingmar nog wel zijn toren maar met zijn koning sneed hij de weg af en kon eenvoudig promoveren en daarop de partij beslissen.
Siebren Frolich begon erg sterk met zijn partij tegen Kai Swier en de winst voor Siebren leek binnen handbereik. Totdat…. de trouwe lezers raden het al, Siebren weer eens in een gulle bui raakte en zijn dame wegschonk. Gelukkig voor hem had hij zoveel materiaal gewonnen dat hij nog voldoende kansen had en toen Kai ook zijn dame ten grabbel had gelegd was het voor Siebren een koud kunstje om de partij te winnen.
Thomas Otte had een zeer snelle overwinning tegen Gregory van den Ende. Gregory zag een mataanval over het hoofd met dame en loper.
Sean Peter deed hetzelfde tegen Zev Joosten. Alleen had hij er wel wat meer tijd voor nodig, winst voor Sean.
Vincent Geschiere kon het niet bolwerken tegen Vera Wu. Langzamerhand begon Vera allerlei materiaal te veroveren en toen Vincent een toren over het hoofd zag, was het pleit in het voordeel van Vera beslecht.


Vera Wu won van Vincent Geschiere

Ruben van der Poel speelde tegen Chris Pruiksma. Ruben zette een aanval op die niet helemaal nauwkeurig was want Chris kon de dame van Ruben in beslag nemen. Hij zag het niet en Ruben kon daarna zijn aanval afmaken en Chris matzetten.
Wouter Dekker en Mark Scholten speelden een gelijkopgaande partij die pas in het eindspel in het voordeel van Wouter leek te worden beslist. Leek want een avond zonder pat bij de jeugd is zeldzaam, en ja hoor, op de valreep toch nog een partij die eindigde in pat.

Andries Visser