Veel strijd bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 2

Er wordt bij de jeugd van Kijk Uit elke week volop gestreden voor de punten. Het beste bewijs daarvoor is dat na 2 ronden er slechts 2 spelers zijn die beide partijen hebben gewonnen.
Uiteraard is Dick Wijker een van de jeugdspelers die bij dit selecte groepje zit. Ook nu ging hij tegen Nina Schumacher zeer scherp van start. In een Italiaanse opening met zijn paard naar g5 gespeeld, verzuimde Nina het juiste antwoord te geven. Dick profiteerde optimaal en toen hij daarna nog een penning met zijn dame op de vijandelijke koning en toren kon geven was het pleit beslecht.
Kai Swier is op het ogenblik zijn directe concurrent. In tegenstelling tot vorig seizoen verlopen de partijen voor Kai zeer voorspoedig, alhoewel hij ditmaal wel alle steun ondervond van Siebren Frolich. In een partij waarin werkelijk nog helemaal niets aan de hand was, bedacht Siebren dat rokeren in deze stand wel eens gunstig voor hem zou kunnen uitpakken. Helaas zag Siebren de batterij van dame en loper op de diagonaal b8-h2 over het hoofd en ging afgrijselijk mat.
Thomas Otte werd door de computer ingedeeld tegen Mirjam Visser. Een ongelijke strijd volgde waarbij Mirjam al in een vroeg stadium de partij besliste.
En ook Mark Scholten moest het opnemen tegen een sterke tegenstander, namelijk Marcel Geschiere. Mark probeerde het wel, maar moest toch toezien hoe Marcel steeds meer materiaal buit maakte en de partij daarna in zijn voordeel besliste.
Ruben van der Poel pakte zijn eerste overwinning. Dit ging ten koste van Vincent Geschiere. Ruben profiteerde optimaal van de geboden ruimte in het centrum en maakte het karwei met dame en toren af.
Ingmar Visser had een hele taaie aan Julian Lastdrager. In het begin van de partij leek het daar in het geheel niet op. Ingmar won materiaal, maar Julian liet het daar niet bij zitten. Julian plaatste een scherpe aanval waarbij mat dreigde. De enige oplossing was een toren te geven, maar het mat bleef dreigen. Totdat Ingmar een geforceerd mat in drie vond en Julian uiteindelijk 2 zetten tekort kwam voor een stunt.
Gregory van den Ende lukte het wel om tegen Iwan Cordia voor een stunt te zorgen. Iwan liet in het middenspel zijn dame opsluiten. Daarna ging Gregory vol in de aanval, rookte de koning van Iwan uit zijn rokadestelling en besloot zijn aanval met mat.


Gregory van den Ende rookte de koning van Iwan Cordia uit

Rick Mussche speelde tegen Chris Pruiksma. Rick veroverde allerlei materiaal tot uiteindelijk de koning van Chris nog desolaat over het bord zwierf. Aan deze eenzame tocht werd met een mat een einde gemaakt.
Gizem Erdogan en Tim Boudesteijn speelden een potje waarin nog ontzettend veel mis ging. Uiteindelijk had Gizem een dame voorsprong en met dit kleinood besliste zij de partij in haar voordeel.
Boy Wu moest het opnemen tegen Bart Mussche. Beide spelers zijn dit seizoen voor het eerst bij Kijk Uit en lieten blijken dat zij goed geconcentreerd kunnen spelen. Het is een kwestie van tijd voordat zij een aanval op de top kunnen gaan doen. Boy profiteerde in het middenspel van de geboden ruimte in het centrum en boekte zo zijn eerste overwinning.

Andries Visser