Dick Wijker blijft winnen

Jeugdcompetitie ronde 4

Bij de jeugdschakers van Kijk Uit is Dick zijn vertrouwde weg weer ingeslagen: ook in ronde 4 ging Dick er met de volle buit vandoor. Dit gebeurde in zijn partij tegen Mirjam Visser. Een Italiaanse opening werd door Mirjam onnauwkeurig behandeld en Dick kon daardoor haar koningsstelling openbreken. Daarna besloot Dick allerlei stukken naar het gemankeerde gebied te sturen, terwijl Mirjam nog wat tegenspartelde met een soort van pionnenstormloop. Maar een aftrekschaakje van Dick waarbij Mirjam haar dame verloor, besliste de partij.
Kai Swier blijft keurig in het voetspoor van Dick. In zijn partij tegen Marcel Geschiere sloeg hij in op de koningsvleugel waarbij hij twee pionnen buit maakte. Marcel probeerde nog wel in de partij te komen, maar toen Marcel zijn dame verloor kon Kai de partij in zijn voordeel beslissen.
Ook de bekende weg ingeslagen is Ingmar Visser. Evenals vorig jaar is hij weer vol in de achtervolging op Dick Wijker. In de complete afzondering (de zaal naast de speelzaal) speelde hij zijn partij tegen Nina Schumacher, slechts gadegeslagen door hun schaakleraar Jan Geus die de zetten noteerde. In deze oase van rust liep Nina in een penning en kon Ingmar de punten bijschrijven.
Mark Scholten ging er verrassend vandoor met winst tegen Ruben van der Poel. In eerste instantie had Ruben door een paardvork een toren verschalkt, maar een onachtzaamheid in de verdediging van Ruben bracht Mark de gelegenheid om Ruben mat te zetten.
De grootste verrassing kwam echter op naam te staan van Boy Wu die Gregory van den Ende mat zette. Gregory, vol in de aanval, zag een batterij van dame en loper over het hoofd en ging mat.
Thomas Otte speelde tegen Vincent Geschiere. De partij verliep voorspoedig voor Thomas. Steeds meer materiaal maakte hij buit en uiteindelijk zette hij Vincent mat.


Thomas Otte zette Vincent Geschiere mat

Ook in partij tussen Chris Pruiksma en Wim Dijkman was er geen sprake van evenwicht. Wim maakte steeds meer materiaal buit, totdat Chris het welletjes vond en de partij opgaf.
Julian Lastdrager speelde tegen Tim Boudensteijn en besliste al in een vroeg stadium de partij.
Siebren Frolich voor zijn doen te laag op de ranglijst speelde tegen Ercan Efe. Siebren kroop even in de rol van schaakleraar, maar uiteindelijk won hij de partij.

Andries Visser