Verrassende uitslagen bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 5

Voor een aantal jeugdtoppers bij Kijk Uit is ronde 5 op een regelrechte catastrofe uitgelopen.
De grootste verassing was de overwinning van Marcel Geschiere op Dick Wijker. Al in de opening verspeelde Dick zijn paard. Een zeer duistere zet van Dick. Marcel rook daarna zijn kansen en ging er eens goed voor zitten, hij kon weliswaar niet verhinderen dat Dick ten koste van 2 pionnen een licht stuk terugwon maar Marcel, niet uit het veld geslagen, bleef Dick onder druk zette en dat resulteerde in een penning op koning en toren, waarop Dick een kwaliteit verloor. Daarna hield Marcel de zaak gesloten en kon Dick de partij opgeven.


Marcel Geschiere versloeg Dick Wijker

Mirjam Visser moest het opnemen tegen de dit seizoen zeer sterk begonnen Kai Swier. Een partij met wederzijdse aanvallen was het resultaat. Mirjam, gefocust op een mataanval, vergat even de verdediging uit het hoofd door de enige vluchtweg van haar koning met haar toren te blokkeren. Dit soort buitenkansjes moet je Kai niet geven, want hij was er als de kippen bij om het karwei af te maken.
Rick Mussche speelde tegen Mark Scholten. Rick richtte met zijn dame en toren een complete verwoesting aan in de stelling van Mark waardoor Rick de punten kon bijschrijven.
Boy Wu, na zijn laatste successen redelijk hoog op de ranglijst te vinden, moest het opnemen tegen Nina Schumacher. Dat Nina voorlopig nog een maatje te groot is, werd Boy wel duidelijk. Maar het weerhield Boy niet om volop de strijd te kiezen en met opgeheven hoofd ten onder te gaan.
Siebren Frolich, bezig om weer bij de top van de jeugd te komen, zette een stap in de goede richting door een overwinning op Ruben van der Poel.
Gregory van den Ende speelt het spelletje elke week behoorlijk riskant, en ook deze ronde was daar geen uitzondering op. Vincent Geschiere zag mat over het hoofd en Gregory zette na deze wonderlijke ontsnapping meteen Vincent mat.
Iwan Cordia, evenals Siebren wat teruggevallen op de ranglijst, moest het opnemen tegen Chris Pruiksma. Geduldig werkte Iwan aan mat, en uiteindelijk lukte hem dat.
Bart Mussche sloeg tegen Tim Boudesteijn al zijn stukken van het bord en ging toen op jacht naar zijn koning. Bart ontweek de patvalletjes en besloot de partij met mat.
Wim Dijkman behaalde zijn revanche voor de dit seizoen eerder geleden nederlaag tegen Thomas Otte. In een partij waar in beide spelers naar hartelust aanvielen, bleek de aanval van Wim de meest effectieve te zijn.

Andries Visser