Felle strijd om koppositie bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 7

Bij de jeugd van Kijk Uit is de strijd om de koppositie dit jaar bijzonder fel. De vooraf getipte favorieten, Dick Wijker en Ingmar Visser, lijken toch een beetje van de leg door het sterke optreden van Kai Swier in deze competitie. En wel op een zodanige manier, dat er elke week door een van deze twee heren wel punten gemorst worden. Nu was het de beurt aan Dick Wijker om punten in te leveren. In zijn partij tegen Nina Schumacher ging Nina gewoontegetrouw vol in de aanval, waarbij de stukken in een hoog tempo van het bord verdwenen. Na al dit geweld kwamen Dick en Nina erachter dat laatstgenoemde een kwaliteit had gewonnen. Voor Nina was dit genoeg om eieren voor haar geld te kiezen en Dick driemaal achtereen in dezelfde stelling te manoeuvreren, remise dus.


Nina Schumacher wist Dick Wijker op remise te houden

Ingmar Visser en Siebren Frolich waren in een tactisch steekspel verwikkeld, totdat Ingmar een kans zag om een dubbele aanval te plaatsen. Dat dit ten koste ging van zijn verdediging had hij niet in zijn berekening opgenomen en Siebren profiteerde door ook een dubbele aanval uit te voeren. De stand was dus weer gelijk. Daarna verslikte Siebren zich lelijk door zijn paard in de aanbieding te doen en had Ingmar geen moeite meer om de partij naar zich toe te trekken.
Kai Swier moest het opnemen tegen Wim Dijkman. Wim begon wat aarzelend waardoor Kai de koningsstelling van Wim kon openbreken. Kai trok daarna met dame en paard naar het getroffen gebied en maakte het op fraaie wijze af. Door deze overwinning staat Kai nu op de eerste plaats in de jeugdcompetitie.
Het duel in de subtop tussen Marcel Geschiere en Mirjam Visser werd gewonnen door Mirjam. Een aanval met dame en toren op de zevende rij werd Marcel teveel en hij liep mat.
Ruben van der Poel en Bart Mussche speelden een soort spiegelschaak, zo erg dat Ruben zijn dame in de aanbieding deed. Maar Bart, gefocust op het spiegelen, zag het niet en Ruben kon na dit voorval mat zetten.
De broer van Bart, Rick, pakte de zaken energiek aan tegen Thomas Otte. Met een aanval van al zijn zware stukken tegen de niet gerokeerde koning van Thomas was geen kruit gewassen en Thomas liep mat.
Iwan Cordia had nog een appeltje te schillen met Gregory van den Ende. In het begin van het seizoen had Gregory verrassend de winst tegen Iwan gepakt. In de revanchepartij zette Iwan de zaken weer recht. Hij gaf Gregory de keuze: het verlies van een toren of mat. Het werd mat
Boy Wu verraste tegen Mark Scholten. Mark, specialist op het gebied van herdersmatjes, werd op zijn eigen specialiteit verslagen door Boy, die een of andere zijvariant van het herdersmatje liet zien.
Tymon Ruijs liet er in zijn partij tegen Tim Boudensteijn geen gras over groeien. Na een bliksemstart van Tymon had hij de dame van Tim buitgemaakt, daarna verzandde de partij en besloten beide heren tot zet herhaling, een remise voor beide strijders.

Andries Visser