Een nieuwe tovenaar bij Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 9

Bij de jeugd van Kijk Uit lijkt er een nieuwe tovenaar te zijn opgestaan. Na de partij die Kai Swier tegen Dick Wijker speelde mag je Kai rustig dat predikaat meegeven. Het begin van de partij was geheel voor Dick Wijker. Dick sloeg in op f7 en er leek geen vuiltje aan de lucht voor Dick. Daarop won hij ook nog eens een stuk en de partij leek uit. Leek, want een sublieme zet van Kai met het paard stelde Dick voor de keuze mat of dameverlies. Dick koos uiteraard voor de dame en leek tegen een nederlaag aan te lopen, zeker met de weinige speeltijd die Dick nog restte. Maar de wegen der magiërs zijn ondoorgrondelijk. Kai bood remise aan, verliet de zaal, en liet de toeschouwers verbijsterd achter.
Een partij die vuurwerk beloofde was die tussen de beide dames Nina Schumacher en Mirjam Visser. Het publiek werd dan ook tijdens deze partij op hun wenken bediend. Eerst pionwinst voor Mirjam, daarna een ziedende aanval van Nina op de koningsstelling van Mirjam, een röntgenaanval van Mirjam waarbij zij de toren van Nina verschalkte, en tenslotte een penning van Nina met toren op dame en koning. Na al dit schaakgeweld had Nina de punten op zak.
Iwan Cordia had besloten weer eens les bij schaakleraar Jan Geus te volgen. Deze les had als thema 'de zevende rij'. Iwan had deze les zeer goed tussen zijn oren gestopt want in zijn partij tegen Siebren Frolich maakte hij er optimaal gebruik van, en kon hij er een winstpartij bijschrijven.
Gregory van den Ende stelde zich kandidaat voor de eerste prijs in groep 2 door Ruben van der Poel te verslaan. Dit alles gebeurde in grootse stijl. Gregory won alle stukken van Ruben tot alleen de koning overbleef, daarna was het natuurlijk een koud kunstje om de partij te beslissen.
Boy Wu wierp zich op als concurrent van Gregory. Boy overrompelde Bart Mussche in de openingsfase met een scherpe aanval met dame en loper en besloot de partij met mat.
Ook Ingmar Visser had met een snelle aanval de overwinning te pakken. Zijn tegenstander Marcel Geschiere had een pion op f6 en f7 en kort gerokeerd. Ingmar kon zijn dame en loper naar het getroffen gebied brengen en door de dubbelpion had Marcel geen verweer.
Tymon Ruijs behaalde zijn eerste overwinning van dit seizoen. Dit ging ten koste van Thomas Otte.
Na een peptalk van mental coach Patrick de Koning steeg Tymon tot grote hoogte en veroverde alle stukken van Thomas en besloot met mat.


Tymon Ruijs behaalde zijn eerste overwinning van dit seizoen

Vincent Geschiere slaagde erin om Tim Boudesteijn te verslaan. Na een knappe aanval van Vincent besloot hij dit alles met mat.
Wim Dijkman had een taaie aan Mark Scholten. In een lange partij waarin de kansen nogal heen en weer golfden, bleek Wim toch uiteindelijk de sterkste. Wel moest hij in de slotfase nog uitkijken voor pat, maar Wim speelde het geconcentreerde en won de partij.

Andries Visser