Weinig spektakel bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 10

In tegenstelling tot de voorgaande ronden, waarin er veel vuurwerk op de borden te beleven was en niet te vergeten verrassende uitslagen te noteren vielen, hebben de jeugdige Kijk Uiters een pas op de plaats gemaakt. Ook dat hoort bij sport, ondanks het feit dat onze nationale pulpzender Talpa ons anders wil doen geloven met hun roze bril presentatie van het voetbal. Maar goed, over naar de orde van de dag.
De eerste die de verhoudingen weer in de juiste proporties neerzette was Ruben van der Poel. Na een minder geslaagde actie van Boy Wu met zijn paard kreeg Boy last met zijn concentratie, Ruben nam het heft in handen en zette Boy mat.


Ruben van der Poel zette Boy Wu mat

Gregory van den Ende moest het opnemen tegen Siebren Frolich. Op papier ook een interessante partij, op het bord minder. Siebren speelde het zeer gedegen, zo gedegen dat Gregory groot materieel verloor en moedeloos geworden gaf Gregory op.
Wim Dijkman leek tegen Marcel Geschiere voor een stuntje te zorgen door al in de opening de koningsstelling van Marcel open te slaan. Wim kon echter geen vervolg geven aan zijn actie. Marcel ging met een paard allerlei manoeuvres uithalen waarbij Wim het antwoord schuldig moest blijven. Winst voor Marcel.
Een partij die wat beloofde was die tussen Tymon Ruijs en Chris Pruiksma. Tymon, vorige week nog een verrassende winnaar, leek zeer goede papieren te hebben, maar de praktijk was anders. Tymon verspeelde zijn dame en Chris had daarna geen moeit meer om de winst binnen te halen.
De topper van de dag, Kai Swier tegen Nina Schumacher, werd ook niet wat het verwacht werd. Na een snel gespeelde opening besloten beide spelers tot zetherhaling, vanwege allerlei dreigingen, zo luidde het commentaar achteraf. De wedstrijdleider heeft ze niet gezien maar ook dat zegt niet alles.
Dick Wijker zette Iwan Cordia al in het begin van de partij onder stevige druk, zoveel dat Iwan allerlei materiaal verloor. Echter, Iwan gaf de moed niet op en bleef speuren naar een zwakte in de verdediging. Tevergeefs bleek achteraf. Maar de vechtlust van Iwan valt te prijzen.
Het familie onderonsje tussen Mirjam en Ingmar Visser werd gewonnen door Ingmar. In een regelmatige gespeelde partij won Ingmar flink wat materiaal, zodat alleen de koning van Mirjam op het bord overbleef. Mirjam haalde nog een grapje uit door met haar koning achter een pion van Ingmar te gaan staan om mat te verhinderen maar Ingmar speelde zijn pion op en zette Mirjam mat.
Vincent Geschiere speelde tegen Mark Scholten. Het werd een overwinning voor Mark. Achteraf meldde Vincent 'dat hij teveel fouten had gemaakt'.
Debutant Tom Noordzij moest het opnemen tegen Tim Boudesteijn. De opening was voor Tim die daarbij ook materiaal veroverde, maar Tom vocht zich terug en won de partij.
Gizem Erdogan en Bart Mussche speelden een leuke partij waarin er van alles gebeurde. Lange tijd was het onzeker wie aan het langste eind zou trekken. Uiteindelijk was het Bart die met een knappe mataanval Gizem verraste.
Thomas Otte had een bye maar dat belette hem niet om met schaakleraar Jan Geus nog eens de schaakpuntjes op de i te zetten om de volgende partijen in succes om te zetten.

Andries Visser