Bij de topspelers keert de vorm terug

Jeugdcompetitie ronde 11

Na een moeilijke aanloopperiode van de twee spelers waar dit seizoen vele ogen op gericht zijn, lijkt het toch nog goed te komen. Jeugdkampioen Dick Wijker had het weliswaar niet gemakkelijk tegen een opnieuw gedegen spelende Siebren Frolich, maar kon toch de punten bijschrijven. Siebren leek met een pionvoorsprong op weg om Dick puntverlies te bezorgen. Maar een moment van onoplettendheid kostte Siebren de partij, hij ging zonder pardon mat.
Ingmar Visser begint zich te herstellen van een desastreuze seizoenstart door zijn derde overwinning op rij bij te schrijven. Een nauwkeurig spelende Ingmar ontfutselde Kai Swier al in de opening een stuk. Nu is dat voor Kai niet zo'n probleem, want Kai speelt het spelletje heel scherp en vindt altijd wel weer een aanvalsdoel. Ingmar bleef echter goed bij de les en sloot de partij winnend af. Voor Kai betekende het de eerste nederlaag na 7 partijen.
Nina Schumacher blijft keurig in de top meedoen. Ditmaal had zij Gregory van den Ende als tegenstander. Nadat Nina een paar pionnen geofferd had, liet zij zien dat ze uitstekend kan combineren en won daardoor de partij.
Ook Iwan Cordia zit in de lift. Met een keurige combinatie zette hij Marcel Geschiere al in de beginfase voor onoverkomelijke problemen.
Mirjam Visser maakte in de opening al de dame van Rick Mussche buit, daarna kon Mirjam de partij in winst omzetten.


Topspeelster Mirjam Visser won van Rick Mussche

Ruben van der Poel zorgde voor een verrassing door Wim Dijkman te verslaan. Wim, met twee pionnen heel ver in de verdediging van Ruben doorgedrongen, kon ze niet behouden, en Ruben kon met zijn twee torens zoveel druk op de stelling van Wim zetten, dat verder spelen geen zin meer had.
Boy Wu verloor al in beginfase tegen Chris Pruiksma zijn dame. Maar dat was voor Boy het sein om er eens goed voor te gaan zitten en de partij alsnog winnend af te sluiten.
Thomas Otte en Mark Scholten speelden een zeer rommelige partij waar de jeugdleiders verschillende malen moesten ingrijpen. Uiteindelijk trok Thomas de partij naar zich toe.
Vincent Geschiere had in zijn partij tegen Bart Mussche uiteindelijk een heleboel meer stukken op het bord dan Bart. Vincent won dan ook de partij.
Tom Noordzij won zijn tweede partij op rij. Ditmaal zette hij Gizem Erdogan keurig midden op het bord mat.
Tymon Ruijs kon het niet bolwerken tegen nieuwkomer Ramon Wonink. Ramon zette Tymon mat.
De andere debutant deze week, Thomas Lichtendaal, behaalde na zetherhaling remise tegen Tim Boudensteijn.

Andries Visser