Jeugd Kijk Uit doet het zonder achtergronddecor

Jeugdcompetitie ronde 20

Bij binnenkomst in schaaktempel De Moriaan te Wijk aan Zee dringen zich astronauten en diepzeeduikers van King Kong-achtige afmetingen aan je op, zodat je vanzelf wel een stapje achteruit gaat. Nauwelijks bekomen van de schrik draai je je om en enorme lange rode gordijnen zorgen er voor dat je in een scŤne uit de vroegere tv-serie Twin Peaks waant. Misschien is dit alles wel bedoeld om de grootmeesters nog wat meer aanvalslust te geven. Bij de jeugd van Kijk Uit in het door de gemeente bedreigde Jan Ligthart gebouw, hangt een enkel portretje van wat damhelden. Toch zijn de aanvallen er zeker niet minder om.
Ook in de 20e speelronde was het weer goed raak. Thomas Otte had er opnieuw veel zin in. Zeer geconcentreerd spelend bracht hij Ruben van der Poel in grote problemen. Deze werden zo groot dat Ruben door de bomen het bos niet meer zag en dat het niet meteen tot hem doordrong dat hij mat stond.
Thomas Lichtendaal beŽindigde zijn partij tegen Tymon Ruijs met een flink aantal dames waarmee hij Tymon mat zette.


Julian Lastdrager won gedegen van Tim Boudesteijn

Boy Wu is waarschijnlijk met zijn gedachten nog bij de feestdagen, want ook nu was hij zeer vrijgevig, waardoor Bart Mussche de partij eenvoudig kon winnen.
En ook Mirjam Visser was in een vrijgevige bui. In haar partij tegen Marcel Geschiere won ze in aanvang een toren door een paardvork, daarna was het voorbij. Marcel trok alle registers open en Mirjam moest een paar stukken inleveren en tevens de partij.
Chris Pruiksma en Anne Dijkman maakte er een heel lang potje schaak van, zolang dat het op uitvluggeren kwam. Chris deed dat meer slagkracht en won via een schaakmat.
Julian Lastdrager won op een gedegen manier van Tim Boudesteijn en Tom Noordzij die de vorige weken een wat mindere schaakperiode kende, kroop uit het bekende schaakdal door Vincent Geschiere aan de kant te zetten.
Rick Mussche deed goede zaken tegen Wim Dijkman. Na een gelijk opgaande strijd koos Rick voor een scherpe aanval. Die leverde hem twee stukken op en dat verlies kwam Wim niet meer te boven.
Ramon Wonink, dit seizoen voor het eerst op de schaakclub, moest het opnemen tegen Ingmar Visser. Ramon die zeer goed presteert dit seizoen, kon het spervuur van dubbele aanvallen van Ingmar niet bijhouden en verloor de strijd.
Iwan Cordia had Gregory van den Ende als tegenstander. Iwan viel eerst op de damevleugel aan en verschoof toen het front naar de koningsvleugel. Dit was teveel van het goede voor Gregory zodat Iwan de punten kon bijschrijven.
Tenslotte Kai Swier en Mark Scholten. Kai liet zien dat hij nog een maatje te groot voor Mark is.

Andries Visser