Ruben van der Poel hervindt zijn vorm

Jeugdcompetitie ronde 24

Na een wekenlang gevecht met zijn vorm is Ruben van der Poel weer op zijn oude niveau. Tegen Bart Mussche ging hij over tot een vakkundige omsingeling van de vijandelijke niet gerokeerde koning en besloot dit alles met mat. Alweer Ruben zijn tweede achtereenvolgende overwinning.
Koen van de Velde slechts twee weken op de club behaalde meteen ook zijn tweede overwinning, een uitstekend begin. Chris Pruiksma werd het slachtoffer van de dadendrang van Koen. De koning van Chris werd zo opgejaagd dat hij wel mat moest gaan.
In het duel om de eerste plaats in groep in twee tussen Gregory van den Ende en Wim Dijkman werden enorme kansen om zeep geholpen. Laten we het maar de zenuwen noemen. Als eerste verzuimde Wim om Gregory mat te zetten. En later kon Gregory het verschil niet maken met een dame tegen loper. De terechte uitslag remise kwam dan ook in de boeken.


Vincent Geschiere won met sterk spel van Thomas Lichtendaal

Gizem Erdogan kon met de enorme overmacht van drie dames tegen Tim Boudesteijn ook het verschil niet maken. Zij zette Tim pat.
De sterren stonden toch niet gunstig voor de meisjes bij Kijk Uit. Alleen Nina Schumacher wist haar partij te winnen. Tegen Iwan Cordia ging het lange tijd gelijk op totdat een toren dame eindspel op het bord kwam, waarin Nina zich slagvaardiger toonde dan Iwan en hem mat zette.
Anne Dijkman kon het niet bolwerken tegen Tom Noordzij die in een razend tempo allerlei stukken bij Anne vandaan haalde.
Mirjam Visser moest het opnemen tegen haar broer Ingmar. Ingmar had het afgelopen weekend een prima toernooi gespeeld op het Noord-Hollands kampioenschap waar hij gedeeld tweede werd. En nog steeds die vorm etalerend ging ook Mirjam in een hoog tempo van het bord.
Dick Wijker leek tegen Kai Swier weinig problemen te hebben. In een Russische opening waarin Kai niet het juiste antwoord had kwam Dick op rozen te zitten. Een paar onnauwkeurige zetten van Dick veranderde het beeld van de partij volkomen en Dick leek genoegen te moeten nemen met remise. Volgens de analyse van Ingmar pakte Kai het daarna goed aan maar draaide hij op het beslissende moment de zetten om zodat Dick een vrijpion had en de partij in winst kon omzetten.
Mark Scholten vocht voor wat hij waard was tegen Marcel Geschiere. Lange tijd had Mark uitzicht op een goed resultaat, maar in een knap gespeeld eindspel van Marcel zette hij Mark voor onoverkomelijke problemen en kon hij de punten bijschrijven.
Het familiefeest werd compleet doordat ook Vincent Geschiere een sterke indruk maakte tegen Thomas Lichtendaal en hierdoor zijn partij winnend kon afsluiten.
Ramon Wonink deed na zijn bliksemstart bij Kijk Uit even een stap op de plaats. In de partij tegen Rick Mussche ging niet alles naar wens. Hierdoor kon Rick de winst pakken waardoor Rick weer bij de bovenste tien staat.

Andries Visser