Vakantieschaak bij Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 25

De Krokusvakantie heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten bij de jeugd van Kijk Uit. Niet alleen was de helft van de jeugdhelden verhinderd door vakantie en andere bezigheden, maar ook de gespeelde partijen hadden een groot recreatiegevoel. En dit allemaal terwijl er nog geen krokus buiten te bekennen valt.
Ondanks dit alles waren er veertien spelers aanwezig die de degens gingen kruisen. Allereerst debutant Barry Broek die merkte dat clubschakers toch zeer bedreven zijn in herdersmatjes. Tom Noordzij verraste hem al na enkele zetten met het beduchte mat.
Nina Schumacher ogenschijnlijk ook in vakantiestemming, liet zich verrassen door de dame van Ingmar Visser die na een paar luttele zetten al twee pionnen had geslagen. Daarna kreeg Nina deze dame van Ingmar in de schoot geworpen. Maar Nina zag het niet en daarop waren meteen haar kansen verkeken.
Ook Iwan Cordia was waarschijnlijk met zijn gedachten op hele verre vakantie eilanden. Want Mark Scholten kreeg een vrije rondleiding door de stelling van Iwan en kon en passant hier en daar een stuk meenemen, zodat Mark zeer verrassend - dat wel - de winst eenvoudig naar zich toe kon trekken.
Koen van de Velde speelde zijn derde partij bij de jeugd en na de vorige twee al te hebben gewonnen ging hij op dezelfde wijze verder. In een rap tempo werd Boy Wu allerlei stukken afhandig gemaakt en incasseerde Koen zijn derde overwinning op rij.


Koen van de Velde boekte zijn derde overwinning op rij

Gregory van den Ende en Dick Wijker maakten er ook een potje van. In een melige partij waarbij het papier hier verbleekt als het gebeurde zou worden beschreven, incasseerde Dick na arbitrair overleg toch nog het winstpunt.
Chris Pruiksma moest aantreden tegen Tim Boudesteijn. Chris was uitstekend bij de les en boekte een knappe overwinning op Tim.
De langste en boeiendste partij werd gespeeld door Ruben van der Poel en Ramon Wonink. De hele partij had Ramon het initiatief, maar op de ene of de andere manier lukte het hem niet om door de verdediging van Ruben te komen. Totdat Ruben zijn dame in de lijn van de toren van Ruben zette en het kleinood kon inleveren. Daarna was het voor Ramon een koud kunstje om de partij in winst om te zetten.

Andries Visser