Strategie Boy Wu ontmaskerd

Jeugdcompetitie ronde 28

Dat er heel wat op het spel staat tijdens de wekelijkse partij van de jeugdschakers werd opnieuw bevestigd door Boy Wu en Bart Mussche. Tijdens een oefenpotje tussen Boy Wu en Anne Dijkman had Bart goed opgelet en de strategie van Boy geanalyseerd. Daarna was het in de echte partij voor Bart zaak om Boy niet in zijn spel te laten komen en dat lukte prima. Bart won de partij en Boy kan op zoek naar een nieuwe strategie.
In groep drie deed Ramon Wonink prima zaken door zijn concurrent Koen van de Velde te verslaan. Ramon maakte al snel de dame van Koen buit en besloot dit alles met mat. In groep twee waar de strijd zeer heftig is, greep Wim Dijkman voorlopig de eerste plaats. In een enerverende partij tegen Ruben van der Poel leek het er aanvankelijk niet op dat Wim de punten zou pakken, maar de partij sloeg om en Wim won alsnog.
De andere topper in groep twee ging tussen Gregory van den Ende en Mark Scholten. Gregory speelde het allemaal wat nauwkeuriger en behaalde de punten.


Gregory van den Ende behaald de overwinning op Mark Scholten

In groep een is er de strijd tussen Ingmar Visser en Dick Wijker. Eerstgenoemde speelde een knappe partij tegen Kai Swier; een dubbele aanval op het paard van Kai en een tussenschaakje werd Kai uiteindelijk te veel.
Dick speelde tegen Mirjam Visser. In een redelijk gelijk opgaande strijd behaalde Dick toch een pionnetje meer, en in het eindspel speelde Dick het knap uit.
Marcel Geschiere en Nina Schumacher speelden een onderhoudende partij waarin Marcel twee pionnen meer kreeg. Nina had echter het initiatief en gaf dat ook niet uit handen. Zij veroverde de twee vijandelijke pionnen terug en daarna in gelijke stand besloten ze tot remise.
Tom Noordzij is in vorm. In zijn partij tegen Thomas Lichtendaal gaf hij niets weg en speelde de partij knap naar winst.
Barry Broek speelde een prima partij tegen Gizem Erdogan. Een goed opgezette mataanval werd Gizem teveel. Tim Boudesteijn kon zijn knappe overwinning van vorige week geen vervolg geven. Tymon Ruijs won veel materiaal en speelde het vakkundig uit.
Anne Dijkman en Chris Pruiksma maakten er een marathonzitting van. Beide spelers bezitten nog niet het 'killerinstinct' om een partij doeltreffend uit te spelen. Na veel overleg besloten beide spelers uiteindelijk tot remise.
Julian Lastdrager speelde een goede partij tegen Vincent Geschiere. Met een knappe aanval zette hij Vincent mat.
Iwan Cordia en Rick Mussche hadden maar een taaie aan elkaar. Na lang schaken had Iwan twee torens tegen Rick twee paarden. Dat voordeel buitte Iwan uit en won de partij.

Andries Visser