Opmerkelijk goede partij van Tim Boudesteijn

Jeugdcompetitie ronde 29

Soms zijn er momenten op het schaakbord dat alles lijkt te kloppen. Op de een of andere manier staan de stukken zo goed geposteerd dat ontsnappen van de tegenstander onmogelijk lijkt. Zo'n moment overkwam Tim Boudesteijn in zijn partij tegen Gizem Erdogan. Met twee ijzersterke lopers werd Gizem met haar koning in de hoek gedreven en daar mocht de dame van Tim het karwei afmaken. Een knappe overwinning van Tim.
Ook Barry Broek behaalde een puike zege. Tymon Ruijs werd in een dame-toren eindspel door een paar prima torenzetten van Barry verslagen. Voor Mark Scholten was het weer tijd om zijn beruchte herdersmatje van stal te halen. Bart Mussche werd er het slachtoffer van. Boy Wu en Julian Lastdrager hielden een soort spiegelschaak. Julian was de eerste die de impasse doorbrak en de partij in winst kon omzetten.


Tim Boudesteijn won van Gizem Erdogan

Nina Schumacher startte overweldigend tegen Rick Mussche. Een aanval op de net gerokeerde koningsstelling werd met een mat in twee afgerond. Ook Dick Wijker liet er geen gras over groeien. In een knap gespeelde Italiaans partij kreeg Kai Swier geen tijd om een tegenaanval te bedenken en Dick kon de punten bijschrijven. Ruben van der Poel speelde een slimme partij tegen Thomas Otte. De aanvallen van Thomas werden onschadelijk gemaakt en Ruben trok de overwinning naar zich toe. Vincent Geschiere behaalde met zorgvuldig spel een overwinning op Thomas Lichtendaal. Tom Noordzij hield Anne Dijkman in een ijzeren greep. Beetje bij beetje werden de stukken van Anne van het bord afgehaald totdat er zo weinig stukken op het bord stonden dat Tom Anne eenvoudig kon mat zetten. Iwan Cordia heeft een jarenlange schaakervaring. Dat moest ook het aanstormend talent Ramon Wonink ervaren. Een knappe mataanval van Iwan werd Ramon teveel. De spannendste partij om de koppositie werd gespeeld in groep twee tussen Wim Dijkman en Gregory van den Ende. Wim behaalde een stuk voordeel in de opening maar moest heel lang zorgvuldig manoeuvreren om dat ook in winst om te zetten. Uiteindelijk lukte hem dat en staat Wim voorlopig eerste in groep twee.

Andries Visser