Debutanten winnen bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 31

Een recordopkomst deze week bij jeugd Kijk Uit, maar liefst 27 kinderen hadden de weg gevonden naar de Eksterlaan. Daarbij waren twee nieuwkomers: Roelof Stikker en Thomas Rebel en beiden sloegen dan ook gelijk toe met fraaie overwinningen. Roelof moest het opnemen tegen Tim Boudesteijn. Dat deed hij prima en met een mooi mat gaf hij Tim het nakijken. Thomas had Anne Dijkman als tegenstander. Thomas die het schaken heeft geleerd van zijn opa, liet zien dat hij een goede leermeester heeft, want ook Thomas won zijn partij.
Een andere partij die er uitsprong was die tussen Dick Wijker en Ingmar Visser met als inzet de eerste plaats in de competitie. Dat de belangen groot waren was aan beide spelers goed te zien, verhitte gezichten waar de spanning van afdroop. Ingmar openende de aanval door met zijn loper op h6 in te slaan en Dick moest alle zeilen bijzetten om niet onder de voet te worden gelopen. Dat lukte uiteindelijk door de aanvallende stukken te ruilen, waarna er een moeilijk te doorgronden spelletje ontstond, waarin Dick remise claimde voor drie maal dezelfde stelling. Achteraf waren de meningen zeer verdeeld over de remise, want kansen hadden beide spelers nog volop. Ook een partij die eindigde met remise door driemaal dezelfde stelling was die tussen Marcel Geschiere en Iwan Cordia. In tijdnood gingen de lichten bij beide spelers uit en was dit ook een terecht resultaat na een enerverend potje schaak.
Gregory van den Ende stuitte de opmars van Ramon Wonink. Met een mat op h2 gaf hij Ramon het nakijken. En nog een resultaat uit de rubriek: opmars gestuit, was die van Bart Mussche. In een knap gespeelde partij werd de overwinningsreeks van Koen van de Velde onderbroken.
In de andere rubriek: de lentekoopjes, was Mirjam Visser een hoofdrolspeelster. In haar partij tegen Nina Schumacher deed ze haar stukken in de aanbieding en Nina was een overwinning rijker.


Nina Schumacher versloeg Mirjam Visser

Ook genomineerd in deze rubriek: Barry Broek, die in het herdersmatje van strateeg Boy Wu trapte. Gelukkig heeft Boy daarna alle finesses van het herdersmatje aan Barry uitgelegd, zodat het onwaarschijnlijk is dat Barry ooit nog eens in het beruchte mat loopt. Later op de avond liet Barry zien dat hij snel leert, want toen versloeg hij Boy in een oefenpotje.
Thomas Otte lijkt uit vorm te zijn. Ditmaal kon hij het niet bolwerken tegen Julian Lastdrager die een knappe aanval met mat besloot.
Voor de grootste verrassing deze avond zorgde Daan Koetzier, die in zijn tweede partij op de club Vincent Geschiere het nakijken gaf. Vincent werd midden op het bord door Daan mat gezet. Wim Dijkman lijkt de weg naar boven te hebben ingeslagen. Tegen Rick Mussche won hij knap in een toreneindspel. Thomas Lichtendaal moest het opnemen tegen zijn 'angstgegner' Chris Pruiksma. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Chris de winst pakte. Tenslotte de partij tussen Mark Scholten en Ruben van der Poel. Deze werd gewonnen door Mark, die Ruben wel complimenteerde met zijn prima tegenspel.

Andries Visser