Een listig avondje

Jeugdcompetitie ronde 32

Het wekelijkse schaakavondje voor de jeugd in het Jan Ligthartgebouw aan de Eksterlaan werd ditmaal gedomineerd door allerlei soorten trucjes op het schaakbord. De eerste speler die de trukendoos opendeed was Julian Lastdrager. De toch redelijk hoog geklasseerde Rick Mussche kon alleen maar constateren dat hij mat stond. Een prima prestatie van Julian. Ook Ramon Wonink was getruukt bezig, zozeer dat hij zichzelf beet nam. Nadat hij dacht dat hij Tim Boudesteijn had verschalkt op het schaakbord en al op weg was om melding van zijn gewonnen partij te doen, werd hij door Tim tot de orde geroepen. Tim had op het bord der oneindige mogelijkheden nog een verdedigende zet ontdekt, zodat Ramon weer kon plaatsnemen. Het duurde daarna nog even, maar uiteindelijk zette Ramon Tim toch nog mat.
Mirjam Visser kon haar vertrouwde spelletje met de dame en lopers optimaal uitvoeren tegen Wim Dijkman. Zoveel dat Wim de bui al zag hangen en enkele zetten voor het definitieve mat al opgaf. Thomas Otte speelde op het schaakbord een alles of niets spel. Ditmaal werd het alles, ondanks dat Bart Mussche ook een gevaarlijke aanval had opgezet.


Thomas Otte speelde alles of niets en won van Bart Mussche

Tom Noordzij leek tegen Boy Wu in een remiseachtig eindspel te verzanden. Tot het moment dat Tom besloot Boy schaak te zetten en een niet geringe verbazing bij beide spelers teweeg bracht, want Boy stond mat.
Dick Wijker won in zijn partij tegen Nina Schumacher al heel snel een kwaliteit. Daarna benutte Dick de openliggende f-lijn optimaal en kon Dick er opnieuw een overwinning bijschrijven.
Koploper Ingmar Visser ging furieus van start tegen Iwan Cordia. Achter elkaar werden er stukken buitgemaakt en ondanks geconcentreerd tegenspel van Iwan was Ingmar toch een maatje te groot.
De mooiste combinatie van de avond kwam op naam van Gregory van den Ende. Met twee paarden en een dame viel hij de koningsstelling van Koen van de Velde aan. Voor Koen was er geen houden aan en Gregory behaalde een mooie overwinning.
Na de winstpartijen vorige week van de twee debutanten gingen ze deze week op dezelfde goede voet verder. Twee jongedames werden het slachtoffer van deze dadendrang. Gizem Erdogan werd matgezet door Thomas Rebel en Roelof Stikker deed hetzelfde met Anne Dijkman.
Ook Daan Koetzier voor de derde maal op de vereniging behaalde een prima prestatie; hij versloeg Chris Pruiksma.
Een partij die veel evenwicht kende was die tussen Vincent Geschiere en Barry Broek. Uiteindelijk ging de winst naar Vincent maar ook Barry verdient een compliment voor zijn goede tegenspel.

Andries Visser