Voorjaarsschaak bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 33

Nu de natuur wakker is geworden door het voorjaar, lijkt er bij sommige schakers ook een einde aan een soort van winterslaap te zijn gekomen. Verrassende uitslagen volop en ook schakers die een opmerkelijke reeks overwinningen de laatste weken op hun naam hebben.
Als eerste Tom Noordzij die zijn vijfde overwinning op rij won. Ditmaal ging Koen van der Velde tegen het canvas. Tom speelde zeer verfrissend en Koen kon alleen maar toezien hoe het ene stuk na het andere van het bord afging. Thomas Otte boekte zijn derde overwinning op rij. Tegen de hooggeplaatste Wim Dijkman had hij weliswaar het geluk dat Wim even te vroeg was met het zetten en zijn dame verloor, maar toch speelde Thomas het knap uit en zette met twee dames Wim mat.
Anne Dijkman zat in haar gelukshoekje en moest het opnemen tegen Tymon Ruijs. Na een bewogen partij had Anne een koning en een loper terwijl Tymon alleen de koning nog in zijn bezit had. Ondanks haar gelukshoekje moest Anne daarna toch genoegen nemen met remise.
Vincent Geschiere trok fors van leer tegen Chris Pruiksma. Zo fors dat hij Chris alle stukken afhandig maakte en zelf allemaal pionnen ging verzilveren. Dat daarna het patgevaar erg groot is ervoer Vincent en remise werd zijn deel.


Roelof Stikker gebruikte zijn stukken optimaal en won van Gizem Erdogan

Ruben van der Poel zorgde voor een stunt door Rick Mussche te verslaan. In het middenspel had Ruben een paard en loper voordeel. Die overmacht gaf hij niet meer weg en incasseerde de punten.
Bart Mussche leek Boy Wu met een scherpe aanval te verslaan. Helaas voor Bart zag Boy een tegenaanval en voordat Bart Boy mat kon zetten gebeurde het omgekeerde.
Marcel Geschiere en Ingmar Visser maakte er een gezellig potje schaak van. Het had meer weg van een theekransje. Marcel liep in twee dubbele aanvallen en kon de stukken in de doos doen.
Dick Wijker dacht Gregory van den Ende al in de opening te verschalken. Gregory zag echter een vluchtgat voor zijn koning. Daarna was de stand in redelijk evenwicht, tot het moment dat Gregory zijn dame wegblunderde en ook de stukken in de doos kon doen.
Nina Schumacher was weer helemaal in haar element tegen Mark Scholten. Zij veroverde het ene stuk na het andere tot het onvermijdelijke moment dat Mark mat liep.
Ramon Wonink gaf Mirjam Visser heel behoorlijk partij. Tot het moment dat Mirjam een schijnoffer deed en Ramon er te gretig op inging. Mat achter de paaltjes was het eindresultaat.
Daan Koetzier gaf Barry Broek het nakijken. In het middenspel veroverde Daan de dame van Barry en met dat voordeel kon Daan heel goed uit de voeten.
Thomas Lichtendaal won van Tim Boudesteijn. Langzaam veroverde Thomas de stukken van Tim en sloot de partij met mat.
Roelof Stikker liet in zijn partij tegen Gizem Erdogan zien dat hij zijn stukken optimaal gebruikt. Dame, toren en paard werkten keurig samen. Zo goed dat Gizem het onderspit delfde.

Andries Visser