Tom Noordzij blijft winnen

Jeugdcompetitie ronde 34

Afgelopen donderdag boekte Tom Noordzij zijn zesde overwinning op rij. Een prima prestatie, al moet gezegd worden dat Tom ditmaal in gezelschap leek van zijn beschermengel. In zijn partij tegen Bart Mussche moest hij toestaan dat Bart een materiele voorsprong nam. Daarna ging Tom volop in de aanval om te redden wat er te redden viel. Bart doorzag het opportunisme van Tom niet en liep mat.


Tom Noordzij boekte zijn zesde overwinning op rij

De top twee van de jeugd kwam weliswaar zonder puntverlies de ronde door, maar psychische en fysieke ongemakken drukte een flinke stemming op het humeur van Ingmar Visser en Dick Wijker. Dick was in zijn partij tegen Mirjam Visser in flinke moeilijkheden geraakt. Dick was een stuk kwijtgeraakt weliswaar voor twee pionnen, maar zijn spel had niet de gebruikelijke souplesse en gevreesd werd voor puntverlies van Dick. Echter Mirjam verloor haar concentratie en gaf een stuk cadeau en verloor daarna kansloos de partij. Dit leidde niet tot opluchting bij Dick, integendeel hij bestempelde zichzelf als hopeloos uit vorm.
Ingmar had op weg naar de schaakclub een bocht wat te scherp genomen, kapotte knie en broek waren het resultaat. Dat weerhield Ingmar echter niet om Gregory van den Ende zijn gehele span paarden in bezit te nemen. Gregory gaf desondanks knap partij aan Ingmar, maar moest toch toezien hoe Ingmar de winst pakte.
De langste partij van de avond kwam op naam van Gizem Erdogan en Chris Pruiksma. Het was een gelijkopgaande partij, waarin Gizem de aanval knap vond, maar even te enthousiast werd en vergat haar dame in veiligheid te brengen. Chris profiteerde en kon daarna de partij winnend afsluiten.
Boy Wu ondervond dat de te laag staande Rick Mussche nog een maatje te groot voor hem is. In een regelmatig gespeelde partij gaf Rick Boy nauwelijks kansen en Rick pakte de zege.
De partij tussen Tymon Ruijs en Thomas Rebel werd verrassend gewonnen door Thomas die in het oefenpotje tegen Tymon nog tegen een nederlaag was opgelopen. Thomas had dus goed opgelet en wist de verworven kennis goed te benutten.
Na vorige week al goede zaken te hebben gedaan tegen Rick Mussche, boekte Ruben van der Poel opnieuw een sterke overwinning. Ditmaal moest Julian Lastdrager er aan geloven.
Vincent Geschiere en Thomas Lichtendaal haalden het pat weer eens uit de kast. Beiden kwamen razend enthousiast vertellen dat zij pat hadden gespeeld.
Ramon Wonink boekte een verrassende overwinning op Marcel Geschiere. Marcel haalde een aantal zetten door elkaar en moest daarna lijdzaam toezien dat hij mat liep.
Daan Koetzier ging er in zijn partij tegen Roelof Stikker eens goed voor zitten. Een enorme materiele voorsprong was het gevolg en het was daarom niet meer dan logisch dat Daan de partij won.
Barry Broek moest het opnemen tegen Tim Boudesteijn. Barry goed geconcentreerd spelend, was goed in vorm want op knappe wijze behaalde hij de winst.
De partij van de dag was die tussen Iwan Cordia en Nina Schumacher. Nina stond in het middenspel een pionnetje voor, maar Iwan's stukken stonden beter gepositioneerd. Nina kon door een paar knappe zetten optimaal voordeel geven aan haar pion en dat werd Iwan uiteindelijk teveel.

Andries Visser