Bart en Rick Mussche zijn op dreef

Jeugdcompetitie ronde 35

In de 35e ronde van de jeugdschaakcompetitie was de familie Mussche uitstekend in vorm. Rick zorgde er voor dat Tom Noordzij na zes overwinningen op rij weer met beide voeten op aarde is teruggekeerd. In een soepel gespeelde partij van Rick gaf hij Tom geen enkel moment de kans om het initiatief te grijpen. Rick hield de druk op de vijandelijke stelling en met een mooie combinatie maakte hij het karwei af.
Bart moest het opnemen tegen Roelof Stikker. In een goed geconcentreerd gespeelde partij van beide spelers liet Bart zien dat hij over wat meer schaakervaring beschikt. Langzaam maar zeker werden er van Roelof allerlei stukken buitgemaakt, tot uiteindelijk mat onvermijdelijk werd.


Bart en Rick Mussche

Hoe anders ging het tussen Nina Schumacher en Ingmar Visser. Vrolijk keuvelend speelden beide spelers hun partij en moest Nina langzaam toezien hoe zij eerst een tweetal pionnen kwijt raakte en daarna een stuk. Dit was teveel gevraagd voor de stelling van Nina en Ingmar pakte de punten.
Greogory van den Ende behaalde een mooie overwinning op Thomas Otte. In het begin van de partij gaf Thomas zeer knap partij door enkele zeer goede zetten uit de hoge hoed te toveren. Helaas voor Thomas kon hij dit niveau niet volhouden en kreeg Gregory steeds meer grip op de stelling. Dat vertaalde zich in materiaalwinst en uiteindelijk mat.
Dick Wijker speelde een hele rappe partij tegen Ramon Wonink. Als een wervelwind ging Dick door de stelling heen en zette Ramon met loper en dame mat.
Ruben van der Poel moest het opnemen tegen Thomas Lichtendaal. Ruben verschalkte Thomas met een knappe aanval. Die aanval sloeg dan ook meteen door en Ruben was een overwinning rijker.
In de rubriek 'partij van de dag' was genomineerd Gizem Erdogan versus Barry Broek. Een ellenlange partij werd het, waarin Gizem steeds meer materiaal van Barry buit maakte. Gizem leek het daarna makkelijk te kunnen afmaken, maar volgens Gizems leermeester, Ozden, kwam zij op een roze wolk. En gaf in opperste vervoering een zekere overwinning weg door Barry pat te zetten.

Andries Visser