Een rustige schaakavond

Jeugdcompetitie ronde 40

Door de vierdaagse is het afgelopen donderdag vrij stil gebleven aan de Eksterlaan, slechts twaalf spelers hadden het schaken verkozen boven het jaarlijkse wandelfestijn.
Bij de zes partijen die werden gespeeld bleven verrassingen uit. Het had wel iets weg van het op dit ogenblik gespeelde WK in Duitsland, waar het ook nog niet echt tot vuurwerk komt.
De meest in het oog springende partij was tussen Nina Schumacher en Ingmar Visser. Op papier veelbelovend, zeker na de uitglijder van Ingmar vorige week, maar in praktijk een tikkeltje teleurstellend. Al snel had Ingmar de kwaliteit en na een goede combinatie van Ingmar waarbij hij een toren won, was de partij gespeeld.
Dick Wijker, de waarschijnlijke kampioen van dit jaar, moest het opnemen tegen Thomas Otte. Thomas begon dapper aan de partij, aanvallend zoals we van hem gewend zijn. Een foutieve damezet van Thomas besliste de partij en Dick kon weer een gewonnen partij op zijn conto bijschrijven.


Chris Pruiksma zette Pieter Rebel mat

Mirjam Visser speelde tegen Gregory van den Ende. Mirjam gaf Gregory weinig gelegenheid om in zijn spel te komen. Met een scherpe aanval op de koningsvleugel moest Gregory wel de fout in gaan. En ja hoor, een penning van de loper op dame en koning was doorslaggevend.
Thomas Rebel had er zin in tegen Barry Broek. Met een toren en een dame plunderde hij allerlei stukken van Barry, om daarna met dezelfde stukken Barry mat te zetten.
Ook Pieter Rebel kreeg diverse mogelijkheden tegen Chris Pruiksma, maar tot tweemaal toe verspeelde Pieter zijn dame. Dat kon natuurlijk niet goed gaan en Chris, met zijn grotere schaakervaring, kon Pieter daarna mat zetten.
Boy Wu ging weer eens gewoontegetrouw met zijn koning over het hele bord. Dat buitenkansje was aan Julian Lastdrager wel besteed, want de koning van Boy werd zonder scrupules mat gezet.

Andries Visser