Een ragfijn spel

Jeugdcompetitie ronde 42

De afgelopen week blonk nou niet bepaald uit in fijnzinnigheden. Het Nederlands voetbalelftal stak hun tot dan toe latente voorkeur voor de tijd van de oude Romeinen waar de arena's voor het belangrijkste volksvermaak zorgden niet onder stoelen of banken. En onze gekozen en door velen intelligent gehouden vertegenwoordigers in Den Haag maakten het nog bonter door met vier dames in een hoofdrol een complete soapuitvoering op te zetten. De in zijn eigen web verstrikte regisseur van al dit fraais kon niet anders doen dan de pijp aan Maarten te geven.
Dan over naar de rustieke omgeving van de Eksterlaan waar fijnzinnigheid nog wel hoog in het vaandel staat. Waar het schaakbord domineert en waar de denkramen der spelers soms onder grote spanning komen te staan.
Om als eerste maar met de dames te beginnen. Nina Schumacher haalde met een subtiel trucje de dame van Rick Mussche binnen, die daardoor voor een hopeloze opgave geplaatst werd.
De andere dame in het bonte gezelschap, Anne Dijkman moest het opnemen tegen Tim Boudesteijn. Dat ging gepaard met stukkenwinst voor Anne, die daarna nog wel wat tijd nodig had om de winst te vinden.


Pieter Rebel veroverde de zwervende koning van Boy Wu

Dick Wijker speelde tegen Gregory van den Ende. Gregory probeerde het wel maar moest in het eindspel toch toezien hoe Dick de winst naar zich toe trok.
Ingmar Visser had Mark Scholten als tegenstander. Ingmar nam direct het initiatief en speelde de partij gedegen uit.
Ramon Wonink deed zeer goede zaken als lijstaanvoerder in groep drie. In een goed gespeelde partij tegen Ruben van der Poel behaalde hij de winst. Volgens Ruben werd hij geslachtofferd door een onduidelijke focus.
Wim Dijkman trok fel van leer tegen Tom Noordzij. Allerlei materiaal moest Tom inleveren tot er op een gegeven moment geen houden meer aan was voor Tom.
Julian Lastdrager verraste Daan Koetzier in een gelijkopgaande partij . Daan verloor zijn toren op h1 en dat was voor Julian genoeg om de winst naar zich toe te trekken.
Koen van de Velde begint steeds beter te spelen. Ditmaal moest Vincent Geschiere toezien hoe Koen er met de winst vandoor ging.
Roelof Stikker en Barry Broek hielden een boeiend schaakgevecht op het bord, waaraan Roelof in het eindspel een stuk over hield. Dit was genoeg voor de winst van Roelof.
Boy Wu moet zijn koning aan de halsband doen, want al enkele weken zwerft de monarch van Boy over het gehele bord en ook dit keer had het fatale gevolgen. Pieter Rebel pakte hierdoor de winst.
Maurits van Rees en Chris Pruiksma gingen lange tijd gelijk op, tot het moment dat bij Chris de accu begon leeg te raken. Maurits rook zijn kans en pakte de punten.
De partij van de dag ging tussen Bart Mussche en Thomas Rebel. Een spannende partij waarin eerst Thomas de beste kansen had, maar waarin Bart zich niet uit het veld liet slaan. Langzaam kantelde de partij en trok Bart het initiatief naar zich toe en uiteindelijk ook de overwinning.

Andries Visser