Ondanks de hitte veel strijdlust

Jeugdcompetitie ronde 43

Dat schaken ook een zomersport is, bewezen de schakers afgelopen donderdag. Terwijl menig Velsenaar op het strand vertoefde, toog er een ruime delegatie jeugdschakers naar de Eksterlaan om hun wekelijkse competitiepartij te spelen. Het warme weer speelde absoluut geen rol voor de jeugdige spelers want aan het schaakbord werd weer menig krachtinspanning geleverd.
De kampioen van dit seizoen Dick Wijker kwam in een gelijke stelling uit tegen Nina Schumacher: beiden één paard en drie pionnen. Dick haalde echter zijn koning bij dit strijdgewoel en die gaf zoals wel vaker op het bord gebeurt de doorslag.
Ingmar Visser vond het tijd worden voor de eerste hurricane dit seizoen. Nietsontziend trok hij tegen Marcel Geschiere met zijn stukken over het schaakbord. En Marcel kon na afloop van deze tropische storm de stukken in de doos doen.


Ingmar Visser trok als een orkaan over het schaakbord

Julian Lastdrager die een stuk voorsprong had, leek de winst tegen Mark Scholten naar zich toe te trekken. Mark bleek nog een verrassing in petto te hebben, veroverde het stuk terug en beide heren eindigden met koning en paard: remise.
Ramon Wonink lijkt de weg naar de top van de ranglijst te hebben ingeslagen. Tegen Rick Mussche behaalde hij een knappe winst. Beide heren gingen nog wel te vroeg met de dame aan de haal, maar dat is nog de jeugdige overmoed.
Gregory van den Ende speelde het slim tegen Ruben van der Poel. Ondanks gelijk materiaal plaatste Gregory zijn stukken allemaal op de open lijnen, terwijl die van Ruben enigszins opgesloten zaten. Winst voor Gregory.
Tom Noordzij trok aan het langste eind met een keurig mat in twee tegen Koen van de Velde.
Thomas Rebel en Roelof Stikker speelden een hele lange partij, waar vooral Thomas in de opening goede kansen kreeg. Thomas verkreeg dan ook vier stukken tegen een dame. De stukken van Thomas bleken daarna niet zo goed samen te werken en Roelof pakte alsnog de overwinning.
Boy Wu liet deze keer zijn koning op stal. Tegen nieuwkomer Jeffrey Verdikt bracht hem dat de winst.
Vincent Geschiere had de koning van Chris Pruiksma over het halve bord heen gejaagd, dat kon natuurlijk niet goed gaan en Vincent pakte de overwinning.
Tymon Ruijs speelde een knappe partij tegen Pieter Rebel. Al in het begin bleek dat Tymon in vorm was, want allerlei stukken werden een prooi voor Tymon. En toen even later Pieter zijn dame verspeelde was de winst voor Tymon.
Maurits van Rees is nog steeds zonder puntverlies. Ook in zijn vierde partij ging hij er met de winst vandoor. Barry Broek moest ondanks taai verzet zijn meerdere erkennen in Maurits.

Andries Visser