De laatste loodjes

Jeugdcompetitie ronde 45

Afgelopen donderdag werd de laatste competitieronde van het seizoen gespeeld, de winnaars stonden al vast. Kampioen van groep 1 is Dick Wijker, 2e Ingmar Visser en 3e Nina Schumacher. Kampioen van groep 2 is Gregory van den Ende en kampioen van groep 3 Ramon Wonink. Deze dame en vier heren krijgen op 7 september, de aanvang van het nieuwe seizoen, hun prijzen uitgereikt. Maar nu nog even een verslag van de laatste ronde, want ondanks de al gevallen beslissingen en de tropische temperatuur in de speelzaal werd er zeer behoorlijk geschaakt.

De prijswinnaars van dit seizoen. Van links boven naar rechtsonder: Dick Wijker, Ingmar Visser, Nina Schumacher, Gregory van den Ende en Ramon Wonink.

Voor de grootste sensatie zorgde voor de tweede maal op rij Gregory van den Ende. Nadat hij vorige week Ingmar Visser tuk had, kreeg hij nu Nina Schumacher er onder. In een midden spel waar Nina een loper meer had tegen twee pionnen, verslikte Nina zich en gaf haar loper weg. Voor Gregory was dat het sein om zijn pionnen te verzilveren en daarna de winst te pakken. Voor de dansliefhebbers was er na afloop van de partij natuurlijk weer genoeg te beleven.
Ramon Wonink zette zijn zege in groep drie extra luister bij door in een goed gespeelde partij Mark Scholten te verslaan.
De winnaar van groep een, Dick Wijker, kon het niet bolwerken tegen Ingmar Visser. Nadat Ingmar verzuimde midden op het bord de koning van Dick mat te zitten, kreeg Ingmar een paar vrijpionnen en legde Dick alsnog het bijltje er bij neer.
Maurits van Rees leek tegen Rick Mussche voor een stunt te zorgen door een volle toren te winnen. Rick bleef echter loeren op de koningstelling van Maurits en nadat Maurits even te enthousiast de aanval zocht sloeg Rick onverbiddelijk toe. Met twee lopers en een dame werd de koning van Maurits onder vuur genomen. Dat was teveel van het goede en Maurits liep mat.
Het was sowieso een goede dag voor de familie Mussche want ook Bart behaalde de overwinning. Koen van de Velde delfde het onderspit tegen Bart.
Julian Lastdrager had in zijn partij tegen Tom Noordzij heel veel materiaal gewonnen. Een probleempje had Julian, hij had geen dame meer en Tom wel. Altijd lastig, maar Julian liet zijn stukken goed samenwerken en verzilverde een vrijpion. Dit was teveel van het goede en Tom liep mat.
Thomas Rebel won van Boy Wu. In het begin van de partij zag het er niet naar uit, want Boy had het initiatief. Maar de partij kantelde en Thomas won stuk na stuk en uiteindelijk de partij.
Barry Broek was in vorm. Geconcentreerd spelend kreeg hij langzaam steeds meer voordeel ten opzichte van Pieter Rebel en uiteindelijk zette Barry Pieter mat.
De kortste partij van de avond werd gespeeld door Stef Brouwer en Jeffrey Verdikt. Stef liep in het beruchte herdersmatje en moest de punten aan Jeffrey laten.
Roelof Stikker verslikte zich in Ruben van der Poel. Nadat eerst Roelof een betere stelling had, verspeelde hij zijn dame en kon Ruben de winst bijschrijven.

Andries Visser