Jeugdcompetitie schaakclub Kijk Uit begonnen

Jeugdcompetitie ronde 1

Nu de scholen weer begonnen zijn, is ook het de wekelijkse schaakcompetitie gestart. Vele kinderen hadden er zin in gezien de goede opkomst en het geconcentreerde spel . Na de prijsuitreiking aan de winnaars van vorig seizoen ging de competitie vol van start en werden er gevoelige 'schaaktikken' uitgedeeld aan sommige schaakhelden.

Jan Geus reikt de 1e prijs van groep 3 uit aan Ramon Wonink
 
De 2e prijs in groep 1 is voor Ingmar Visser
Winnaars van groep 1 en groep 2: Dick Wijker en Gregory van den Ende Jan Geus geeft les aan Vincent Geschiere en Koen van de Velde

Gregory van den Ende, trotse winnaar van groep twee, moest het opnemen tegen Ramon Wonink, winnaar van groep drie, ook een niet te onderschatten tegenstander. Gregory begon prima met stukwinst, maar de partij kantelde volledig en nadat Ramon tot twee keer toe een pion tot dame had gepromoveerd, moest Gregory de handdoek in de ring werpen.
De winnaar van groep een, Dick Wijker, trof Ingmar Visser. Een wel of niet correct paardoffer van Ingmar bracht de beslissing. Dick deed een paar mindere zetten en Ingmar profiteerde en bracht de partij tot winst.
Anne Dijkman en Chris Pruiksma hadden waarschijnlijk beiden de gedachte om in de eerste ronde geen schade op te lopen. Met een nog vol bord vervielen beide spelers in zetherhaling, daarmee zorgden ze voor de enige remise van deze avond.


Anne Dijkman speelde op safe met een degelijke remise

Boy Wu moest het opnemen tegen Thomas Rebel en kon het niet bolwerken tegen Thomas. Ook zijn broer Pieter Rebel bracht het tot winst in zijn partij tegen de 'mysterieuze schaker'. In het begin ging het niet zo goed met Pieter en moest hij veel materiaal inleveren, maar onze mysterieuze schaker raakte overmoedig en zag een mataanval over het hoofd.
Julian Lastdrager en Ruben van der Poel speelden een lange partij, waarbij Julian de dame van Ruben veroverd had. Maar Ruben leek compensatie te hebben. Leek, want hij moest de overwinning laten aan Julian.
Tom Noordzij speelde tegen Mark Scholten een aanvallende partij waardoor de koning aan alle kanten werd belaagd. Dat dit meestal niet goed afloopt werd ook nu duidelijk. Uiteindelijk stond de koning van Mark schaakmat.
Maurits van Rees begon zijn partij tegen Thomas Otte ongelukkig. Al in het begin werd hij geconfronteerd met dameverlies. Maar vreemd genoeg leek toen voor Maurits de partij pas werkelijk te beginnen, want met twee torens en twee lopers speelde hij een knap spelletje en even later werd Thomas pardoes matgezet.
Koen van de Velde dreef de koning van Vincent Geschiere over het halve bord heen en in een verre uithoek vond de koning van Vincent zijn Waterloo.
Roelof Stikker en Daan Koetzier hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Totdat Daan een koningsaanval met dame en toren kon uitvoeren. Die kon Roelof niet riposteren en kon Daan de punten bijschrijven.

Andries Visser