Spannende partijen bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 2

Na het voor de jonge Kijk Uiters zeer succesvol verlopen Grand Prix toernooi te Santpoort, wachtte er de wekelijkse competitie ronde. Bij een aantal spelers was de euforie nog niet verdwenen maar dat ging zeker niet ten koste van de concentratie, want bijna in alle partijen was er volop strijd.
Er was een ruime keuze wat betreft partij van de week, maar de spannendste was die tussen Vincent Geschiere en Roelof Stikker. Lange tijd waren beide spelers op zoek naar gaten in elkaars verdediging, waarbij Roelof wat meer druk kon zetten. Uiteindelijk resulteerde het in een dame-toren eindspel. Roelof deed daarna een paar zeer goede zetten en Vincent liep mat.


Roelof Stikker won de spannendste partij van deze ronde

Daan Koetzier was deze week een volleerd schaaktovenaar, want keer op keer als Koen van de Velde weer qua materiaal langszij was gekomen, haalde Daan een trucje uit waardoor Koen opnieuw van vooraf aan moest beginnen. Dit is natuurlijk niet vol te houden en het was dan ook Daan die de winst pakte.
Maurits van Rees behield zijn ongeslagen status. Met twee torens viel hij de verdediging van Tom Noordzij binnen. Tom moest het antwoord schuldig blijven en liep daarna mat.
Barry Broek evenals vorige week met een flinke materiele voorsprong, verspeelde opnieuw de winst. Boy Wu profiteerde met een mataanval.
Mark Scholten voelde zich niet helemaal in goeden schaakdoen, maar won wel tegen Thomas Otte. In een open partij was Mark net eventjes eerder bij de vijandelijke koning.
Ruben van der Poel moest tegen Chris Pruiksma lijdzaam toezien hoe zijn stukken een voor een van het bord verdwenen. Gelukkig voor Ruben en pech voor Chris bracht de patregel nog een halfje.
Een andere remise werd behaald door debutante Kirsten Broek en Anne Dijkman. Na een lang potje besloten beide dames dat de punten zusterlijk gedeeld werden.
Wim Dijkman benutte zijn grotere schaakervaring tegen Pieter Rebel. Langzaam werden de stukken van Pieter veroverd en behaalde Wim de overwinning.
Thomas Rebel moest het opnemen tegen de sterke Nina Schumacher. Met een dame-toren aanval werd Thomas mat gezet.
Dick Wijker lier er geen gras over groeien tegen Gregory van den Ende. Met allerlei dreigingen hield hij Gregory stevig in de greep en behaalde een regelmatige overwinning.
Ook Ingmar Visser won zijn partij. Tegen Ramon Wonink ging hij voortvarend van start. Maar toen hij per ongeluk zijn koning had aangeraakt en moest zetten, leek er nog een kansje voor Ramon. Maar een nauwkeurig gespeeld eindspelletje werd Ramon teveel.

Andries Visser