Nina Schumacher verslaat de koploper

Jeugdcompetitie ronde 6

Aan de ongeslagen status van koploper Ingmar Visser is een einde gekomen. In het begin van de partij leek er nog weinig aan de hand. Een vredig verlopend potje leek op een remise uit te draaien. Nina won echter een cruciale pion en toen was het voor Ingmar erop of eronder. Na diep nadenken kwam Ingmar tot de ontdekking dat de a-pion niet te stuiten was, of hij moest zijn paard er tegen aan gooien,. Dat deed hij dan ook, maar Nina's koning had de beslissende velden reeds in zijn macht en besliste eenvoudig de partij.


Nina Schumacher won van koploper Ingmar Visser

Ramon Wonink zit nog steeds in de lift. Na vorig seizoen groep drie te hebben gewonnen, staat hij nu fier aan kop in groep twee. Zijn tegenstander, Daan Koetzier, moest het deze avond ontgelden.
Ook Maurits van Rees boekt bijna wekelijks progressie. In een knappe aanvalspartij waar de stukken van Julian Lastdrager als zoete broodjes over de toonbank gingen, pakte hij de winst.
Een mooie schaakavond had ook Thomas Rebel. Na in een oefenpartijtje de jeugdleider al te hebben verslagen, wist hij van Ruben van der Poel te winnen doordat Ruben zijn dame weer eens op onverklaarbare wijze had verloren.
Barry Broek had tegen Tom Noordzij in het eindspel een dame en toren meer. En nadat door de speelzaal diverse malen het schaak had geklonken werd het uiteindelijk mat.
De partij tussen Roelof Stikker en Pieter Rebel was snel afgelopen. Het herdersmatje fungeerde als scherprechter; Pieter werd er de dupe van.
Een andere specialist op dit gebied, Mark Scholten, moest tot ruim in het middenspel wachten voordat hij zijn bekende batterij op f7 kon plaatsen. Boy Wu werd er het slachtoffer van.
Gregory van den Ende speelde tegen Koen van de Velde. De grotere schaakervaring van Gregory gaf de doorslag, een aanval op de tweede lijn kon Koen niet beantwoorden.
Chris Pruiksma en Ben Eppink speelden een wat vreemde partij. Nadat Chris eerst twee pionnen voorkwam, schijnt Chris te hebben opgegeven. Het hoe en waarom is de wedstrijdleiding nog niet duidelijk.
Vincent Geschiere heeft de smaak van overwinningen weer te pakken. Na vorige week zijn eerste overwinning te hebben binnengehaald, werd nu Tom Schrijvers verslagen.
Thomas Otte, dit seizoen ook nog niet echt gelukkig op het schaakbord, behaalde de winst. Jordy van den Berg moest ervaren dat Thomas ook zonder dame nog een uiterst gevaarlijke tegenstander is.

Andries Visser