Jeugd Kijk Uit gooit trukendoos open

Jeugdcompetitie ronde 13

Afgelopen donderdag werd ronde 13 gespeeld van de jeugdcompetitie. En of het nu toeval is of niet, na deze 13e ronde kon een aantal spelers zich eens afvragen: 'Waar ging ik de mist in? Ik stond toch echt beter'.
Bijvoorbeeld Ramon Wonink; tegen Wim Dijkman had hij een dijk van een stelling opgebouwd en het wachten was op de genadeklap. Die bleef uit mede doordat Ramon een penning over het hoofd zag waardoor de vijandelijke dame verloren zou zijn gegaan. Bij Ramon ging daarna letterlijk alles mis en pakte Wim de overwinning.


Wim Dijkman won van Ramon Wonink

Ook Ben Eppink kreeg een prachtige stelling op het bord getoverd tegen Chris Pruiksma. Maar evenals in de vorige partij werden er een paar misgrepen gedaan en zette Chris zijn tegenstander mat.
Koen van de Velde in goede vorm stekend, schoof langzaam maar zeker Mark Scholten van het bord. Nadat Koen zijn tegenstander al zijn materiaal afhandig had gemaakt ging Koen met zijn pionnen op zoek naar promotie. Dat deed hij te onvoorzichtig en Mark kwam met pat weg.
Vincent Geschiere speelde een sterke partij tegen Barry Broek. Hij liet er geen twijfel over bestaan wie die avond de sterkste was op het schaakbord. Gelukkig voor Barry was het zijn zusje Kirsten die wel de winst pakte. Met een dame en toren zette zij Jordy van de Berg mat.
Snelheidsmaniak Ingmar Visser rekende in luttele zetten af met Gregory van den Ende, toch echt een goede schaker. Een fout in de opening werd door Ingmar met mat bestraft.
Ook Boy Wu liet er geen gras over groeien. Gizem Erdogan werd al in de opening verschalkt.
Thomas Otte beleefde een ongelukkige begin. Al in de opening verspeelde hij zijn dame tegen Thomas Rebel en dat verlies kwam hij niet meer te boven.
Bij zijn broer Pieter ging het net andersom. Tegen Ruben van der Poel was hij het, die zijn dame moest inleveren en kon Ruben de punten bijschrijven.
Bij Dick Wijker en Nina Schumacher ging de strijd redelijk gelijk op, totdat Dick jacht ging maken op een paard. In de hoek van het bord verdwaalde het edele dier en nadat Nina lang had nagedacht over de redding van het knol, en met een pionzet de oplossing dacht te hebben gevonden, liep zij in de penning van de toren op haar dame en koning. Winst daarom voor Dick.

Andries Visser