Geen verrassingen bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 15

In de vijftiende ronde van de jeugdcompetitie bij de schakers van Kijk Uit maakten de meeste spelers een pas op de plaats. Verrassende uitslagen waren er niet en de meeste partijen werden in een kort tijdsbestek gespeeld. De verrassing die in de lucht leek te hangen, werd alsnog teniet gedaan. Dit gebeurde in de partij tussen Nina Schumacher en Roelof Stikker. Nina verspeelde haar dame en leek te weinig compensatie te hebben om nog iets van de partij te maken. Gelukkig voor Nina en triest voor Roelof verspeelde hij in het eindspel zijn dame en daarmee de partij.
Koploper Ingmar Visser liet met pionnen zien hoe het moet in het eindspel. Maurits van Rees kon daarna de stukken in de doos doen. Achtervolger Dick Wijker beging geen misstap. Met zijn dame liet hij een spoor van ravage achter in de verdediging van Daan Koetzier. En ook de onlangs tot de senioren toegetreden Gregory van den Ende won zijn partij. De wijze waarop had wel gefronste wenkbrauwen tot gevolg, want het spelletje schaak wat hij speelde tegen Thomas Rebel was verre van correct.


Ben Eppink won van Kirsten Broek

Mark Scholten speelde traditiegetrouw een lange partij. Ook nu tegen Ramon Wonink was het niet anders. Met een slim zetje veroverde Ramon de dame en daarna probeerde Mark nog een pat uit het vuur te slepen. Mark ondervond dat het 'pat-trucje' tegen een sterke schaker als Ramon niet werkt.
Tom Noordzij is de laatste weken in goede vorm. Met dame en paard verschalkte hij Koen van de Velde. Chris Pruiksma speelde zijn laatste partij op de club en de vraag was of hij zijn afscheidspartij in winst om kon zetten? Maar de paring op de computer had hem de sterke tegenstander Barry Broek gegeven, waardoor zijn kansen op winst al minder waren. Barry won de partij met een fraaie mataanval. Rest me nog om Chris veel succes te wensen met zijn nieuwe sport.
In een open partij tussen Pieter Rebel en Thomas Otte trok Pieter de winst naar zich toe. Maar volgens Wim Dijkman die aandachtig toeschouwer was, had de partij ook in het voordeel van Thomas kunnen vallen.
Vincent Geschiere profiteerde optimaal van dameverlies van Anne Dijkman en ook Kirsten Broek moest haar meerdere erkennen in Ben Eppink. Nieuwkomer Bas Lefeber moest het opnemen tegen Jordy van den Berg. Jordy bouwde langzaam een overwicht op en trok de overwinning daarna naar zich toe.

Andries Visser