Toekomstvoorspellingen bij jeugd Kijk Uit

Jeugdcompetitie ronde 18

Op de eerste speeldag in het nieuwe jaar is er bij de jeugd van schaakclub Kijk Uit van alles gebeurd. De schaakpartijen waren bij vlagen onderhoudend, mede door koninginnen die op rooftocht waren gegaan, een schaakvisioen en als klap op de vuurpijl, heuse toekomstvoorspellingen door de schakende waarzegster Nina Schumacher.
Maar allereerst draait het natuurlijk om de schaakpartijen. De eerste schaker die een overwinning deze dag bij kon schrijven was Maurits van Rees. Nadat hij de koning van Tom Noordzij uit zijn schuilplaats had gejaagd, besloot hij het karwei met twee torens.
Ruben van der Poel bracht met een mooie paardvork Jordy van den Berg in de problemen. Jordy moest zijn dame inleveren en even later ook de partij.


Ruben van der Poel won met een een mooie paardvork van Jordy van den Berg

Ramon Wonink won ook al snel een dame en wel die van Thomas Rebel. Maar Thomas was echter geenszins van plan zich daarna vlug naar de slachtbank te laten leiden. Met uitgerekende zetjes probeerde hij het onvermijdelijke tegen te houden, maar ten slotte moest hij toch de vlag strijken.
Barry Broek was met zijn dame op strooptocht gegaan en Daan Koetzier moest het ene na het andere stuk inleveren en uiteindelijk ook de partij. Koen van de Velde volgde het voorbeeld van Barry. Koen won dan ook groot materiaal van Roelof Stikker, tot het moment dat bij Koen de lichten doofden. Roelof kwam volledig terug in de partij en zette die alsnog in winst om.
Ingmar Visser had een taaie aan Gregory van den Ende. Hij won weliswaar een kwaliteit, en even later kreeg Ingmar een schaakvisioen waarin winst te zien was. Maar dat visioenen niet altijd waar zijn ervoer Ingmar. Hij verloor een pion en moest alle zeilen bijzetten om de winst binnen te halen.
Pieter Rebel begon goed geconcentreerd aan de partij met Mark Scholten. Maar na een spannend partijtje schaken moest hij zijn meerder erkennen in Mark.
Dick Wijker moest het opnemen tegen Nina Schumacher. Al in een vroeg stadium moest Nina een stuk inleveren. Maar ondanks het stukverlies plaatste Nina nog een tegenaanval. Dick pareerde die aanval voortreffelijk met een schaakje, waardoor Nina nog meer materiaal verloor en uiteindelijk de partij. Daarna werd er nog even wat tijd aan toekomstvoorspellingen gewijd. Opmerkelijk waren de voorspellingen dat Dick Wijker met Ellis in een ruimteschip gaat wonen, Patrick de Koning met Madelene gaat trouwen en de jeugdleider in een oud kasteel gaat wonen.

Andries Visser