In diep gepeins voor de punten

Jeugdcompetitie ronde 27

Afgelopen donderdag in een bijna volle speelzaal, werd er op de borden met de 64 velden diep nagedacht en de meest ingenieuze wendingen verzonnen. Dit allemaal om de tegenstander te slim af te zijn. En natuurlijk hoger op de ranglijst te komen of in het gunstigste geval voor de hoofdprijs in een van de vier groepen.
De eerste speler die goede zaken deed was Jordy van den Berg. In de opening was hij Bas Lefeber te slim af, met dame en loper werd Bas matgezet.
Daarna werd het opmerkelijk stil in de zaal waar op veel borden ingewikkelde stellingen verschenen waren. Even later kon Pieter Rebel zijn winstpartij nauwelijks geloven. Met twee stukken minder had hij Koen van de Velde toch nog mat gezet. Aan de overkant had debutant Fanuel de Klark, Gizem Erdogan achtergelaten zonder punten.


Roland de Bruin trok aan het langste eind tegen Thomas Lichtendaal

Aan Boy Wu's vormverlies lijkt maar geen einde te komen. Eigenlijk stond hij best goed tegen Menno Jaspers, totdat Boy zijn torens verspeelde en Menno de winst kon binnenhalen.
Ramon Wonink had na dameverlies een wanhoopsoffensief tegen Daan Koetzier geopend. En warempel, met twee lopers en een toren zette hij de uitgerookte koning van Daan mat. Ook Thomas Otte moest het zonder dame doen. Tegen Barry Broek bleek dit al snel een onmogelijke opgave te zijn.
Na al dat dameverlies deed Nina Schumacher ook haar (dame) duit in het zakje. Een onoplettendheid werd haar koningin fataal en Dick Wijker had de winst binnen.
Een prachtig torenoffer pleegde Thomas Rebel. Dit werd beloond met een dame, en Wim Dijkman kon de stukken in de doos doen.
Stef Ton ging door zoals hij zijn eerste partij op club was begonnen, namelijk met winst. Kirsten Broek werd door hem verslagen.
Roland de Bruin en Thomas Lichtendaal kwamen in een pion + loper eindspel, waarin Roland aan het langste eind trok. De langste partij deze avond ging tussen Ingmar Visser en Maurits van Rees. Ingmar verspeelde een pion maar deed met nog een paar minuten op de klok een aantal sterke zetten met zijn dame en twee torens. Dit werd Maurits te machtig en moest toezien hoe Ingmar toch nog de winst pakte.
Mark Scholten had Ruben van der Poel omsingeld en langzamerhand begon de stelling van Ruben gaten te vertonen, zodat Mark met succes kon toeslaan.
Ben Eppink vond na lang te hebben gezocht het mat tegen Anne Dijkman en Roelof Stikker kon het niet bolwerken tegen Gregory van den Ende.
Stef Brouwer en Mees Kuipers hadden een lange zit. Maar toen Mees met dame en toren in de verdediging van Stef kwam, was het pleit snel beslist in het voordeel van Mees.

Andries Visser