Menno Jaspers koploper in groep vier

Jeugdcompetitie ronde 28

Afgelopen donderdag werden door de jeugdschakers van Kijk Uit diverse wegen bewandeld om de koning van de tegenstander te doen sneuvelen. Sommige paden bleken zinsbegoochelingen te herbergen. Fanuel de Klark werd hierdoor getroffen. Fanuel dacht zijn tegenstander Stef Ton te hebben matgezet, maar uit het "niets" dook voor Fanuel een vijandelijk paard op dat zijn dame verschalkte. Daarna kon Stef de partij winnend afsluiten. Ook Thomas Lichtendaal dacht de winnende matzet te hebben gevonden. Jordy van den Berg vond nog een oplossing, en deze partij eindigde in eeuwig schaak. Tom Noordzij vond wel de weg naar mat. Al kreeg hij daarbij hulp van Thomas Otte die een loper over het hoofd zag en hierdoor zijn dame verspeelde. Tom kreeg de open lijn en met zijn toren zette hij Thomas achter de paaltjes mat.


Koploper in groep vier: Menno Jaspers

Nieuwkomer bij de jeugd, Guido de Waal, al moet gezegd worden dat hij al wel een aantal partijen bij de senioren heeft meegespeeld, won van Bas Lefeber. Maar de weg naar mat bleek voor Guido toch nog ondoorzichtig, want een aantal keren mistte hij de winnende zet.
Nina Schumacher had er geen problemen mee. Thomas Rebel ging wat te vroeg met zijn dame op avontuur. Nina kreeg een ontwikkelingsvoorsprong en bekroonde die voorsprong met een fraaie mataanval.
De dames van Boy Wu en Roland de Bruin sneuvelden al in het begin van de strijd. Daarna kwam Boy in een gewonnen eindspel terecht, maar hij zette Roland pat.
Lijstaanvoerder Ingmar Visser kwam twee lopers voor tegen Ramon Wonink en dat kon de stelling van Ramon niet verdragen. Ook Dick Wijker won. Met zijn nieuwe opening won hij eerst een pion en toen een stuk van Maurits van Rees.
Een andere jeugdspeler die bij de senioren speelt, Gregory van den Ende, boekte een fraaie overwinning op Roelof Stikker.
In groep vier is een geweldige strijd gaande voor de eerste plaats. Menno Jaspers bleef daar aanvoerder door knap van Vincent Geschiere te winnen. Mees Kuipers zit Menno op de hielen en ook Mees won zijn partij, ditmaal van Ben Eppink. Daar vlak achter zit Stef Brouwer die Anne Dijkman versloeg. Dus met de spanning in die groep zit het wel goed.
Barry Broek moest zijn overwinning van ver halen. Na een grote materiele achterstand kwam hij terug en zette daarna Pieter Rebel mat.
Daan Koetzier kwam met zijn toren en dame op bezoek bij de koning van Ruben van der Poel. Deze visite werd de monarch van Ruben fataal.
Mark Scholten deed het met twee torens en een loper. Tegen Koen van de Velde vond hij met deze stukken knap het mat in twee.

Andries Visser