Thomas Rebel houdt Dick Wijker op remise

Jeugdcompetitie ronde 29

Afgelopen donderdag vielen er verschillende verrassende uitslagen te noteren bij de jeugd van schaakclub Kijk Uit. De opmerkelijkste was die van Thomas Rebel tegen Dick Wijker. Thomas won een stuk in de opening en verdedigde daarna zijn voorsprong op een bijzondere taaie wijze. Dick probeerde met een pionnenstorm nog verder te komen, maar kwam niet verder dan remise.


Thomas Rebel hield de kampioen van vorig jaar, Dick Wijker, op remise

Ook opvallend was de winstpartij van Ben Eppink op Boy Wu. De niet gerokeerde koning van Boy ging mat door de dame op c8.
De opmars van Mees Kuipers werd gestuit door een goed spelende Vincent Geschiere. Menno Jaspers profiteerde daar optimaal van door opnieuw een overwinning op zijn palmares bij te schrijven. Ditmaal moest Thomas Otte het onderspit delven. Ingmar Visser dreef de koning van Nina Schumacher met dame en loper tot overgave, terwijl Maurits van Rees met een knap mat in twee Wim Dijkman verschalkte. En ook zus Anne kon het niet bolwerken. Stef Ton was te sterk, die hierdoor zijn vierde overwinning op rij behaalde. Mark Scholten kreeg een grote materiele voorsprong tegen Pieter Rebel en Pieter gaf wijselijk op.
Roelof Stikker liet Barry Broek zonder punten achter. Zus Kirsten hield de familie nog in ere door Bas Lefeber tot zetherhaling te dwingen en hierdoor een half puntje te snoepen. Daan Koetzier sloeg de gehele inboedel van Tom Noordzij van het bord en pakte de overwinning.
De broer van Tom, Armando, won van Gizem Erdogan. Ruben van der Poel had zijn dag niet, verspeelde al snel zijn dame en moest toezien hoe Koen van de Velde de zege pakte.
Guido de Waal pakte zijn tweede overwinning ditmaal tegen Thomas Lichtendaal won hij een toren-pionnen eindspel.

Andries Visser